miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman, achitat de instanță în dosarul Belina

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea a fost achitat, joi, în dosarul Belina. În același dosar au mai fost achitate și Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării,  dar și Ionelei Stoian (fostă Vasile), fost director în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

De asemenea, decizia de achitare vizează alte două persoane trimise în judecată în acest dosar – Mariana Gheorghiu și Rodica Gușă.

Decizia a fost luată de Tribunalul București, nu este definitivă și poate fi atacată cu apel

În iunie 2018, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului ministru PSD Sevil Shhaideh, alături de alte patru persoane, între care președintele Consiliului Județean Teleorman Adrian Gâdea, într-un dosar ce vizează trecerea ilegală a unei părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, în 2013, din proprietatea statului în cea a judeţului Teleorman, sub administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, ulterior fiind închiriată firmei Tel Drum, despre care procurorii spun că ar fi fost controlată de Liviu Dragnea, fost lider PSD.

topul săptămânii