miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Al patrulea caz de coronavirus în România

Al patrulea caz de coronavirus în România a fost înregistrat în Timișoara. E vorba despre un bărbat de 47 de ani care a călătorit în avion lângă femeia care a fost depistată  pozitiv săptămâna trecută, potrivit unui comunicat de presă al grupului interministerial de comunicare.

Cei doi au fost vecini de scaun în cursa aeriană care i-a adus din Italia la Timișoara în 20 februarie.

Bărbatul s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia încă din 28 februarie, iar rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.

Bărbatul este asimptomatic și nu are febră.

Cele patru cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Gorj (deja vindecat), Maramaureș (internat la Cluj) și Timișoara (două cazuri).

Comunicatul oficial:

În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.

Grupul de Comunicare Strategică

topul săptămânii