marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

ALERTĂ METEO: Teleormanul, se află sub avertizare de COD PORTOCALIU de la ora 15.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de COD PORTOCALIU, care vizează mai bine de jumătate din țară. Printre județele unde sunt așteptate cantități însemnate de apă, dar și intensificări puternice ale vântului se numără și Teleormanul.

Codul portocaliu intră în vigoare de astăzi de la ora 15.00 până în această noapte la ora 3.00.

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu averse torențiale, unde pe alocuri se vor acumula cantități de apă de peste 40l/mp, până la 80l/mp.

De asemenea, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70-80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, precum și autoritățile publice locale s-au pregătit pentru gestionarea eventualelor evenimente ce pot apărea din cauza avertizării de cod portocaliu.

Pompierii sunt pregătiți pentru orice situație, astfel, la nivelul instituției sunt gata să intervină peste 150 de militari, cu două motopompe de capacitate mare, șase motopompe remorcabile, 28 de motopompe transportabile, 21 de autospeciale, șapte camioane, 11 ambarcațiuni de salvare, dar și 21 de motofierăstraie.

topul săptămânii