marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Alexandria, oras de tip smartcity, unde stilul Eco-Bio depaseste limitele din ROmania

Alexandria, capitala judetului Teleorman, nu se poate mandri cu multe. Este un oras cu populatie imbatranita, din care tinerii cam pleaca dupa varsta majoratului, multi nu se mai intorc decat o data sau de doua ori pe an, sa isi vada parintii. Altii, nu mai revin niciodata. Nu putem imputa asta in integralitate conducerii locale, pentru ca Teleormanul o duce prost cu totul, nu doar in Alexandria.Este polul saraciei din Romania, conform datelor publice prezentate de INS.

Insa Alexandria se poate lauda ca este un oras verde. Chiar daca municipalitatea a cam taiat din copaci si a betonat spatiile verzi pentru a face loc parcarilor cu plata, ideea de oras ecologic ramane:

Cetatenii responsabili au aflat ca particulele autovehiculelor pe combustibil diesel sunt nocive, si se deplaseaza cu caruta, dintr-un capat in altul al orasului.Chiar daca esti in buricul centrului, nu este o rusine aici sa ai un singur cal putere. Din contra, ai loc de conste atat pe trotuar, cat si in parcarile cu copertine realizate de primarie.

Animalele sunt crescute ca pe vremuri, hranite bio chiar din panselutele si iarba udate de municipalitate.

Alexandria, oras de tip smartcity, unde stilul Eco-Bio depaseste limitele din ROmania

Singurul punct negativ il dam pentru masina pe carbuni a Primariei care uda florile si produce un fum de nedescris, insa acest lucru poate fi trecut cu vederea cat timp politistii locali din Alexandria au fost dotati cu trotinete electrice pentru a prinde orice infractor periculos poate aduce atingere imaginii orasului Verde.

Chiar si dejectiile produse de caluti nu par sa deranjeze autoritatile locale, cat este bine stiut ca pot fi utilizate ca ingrasamant natural pentru copaceii din fata Primariei. Alexandria, oras Eco, Bio, oras Verde.

#asaSuntemNoi #AlexandriaReala

topul săptămânii