7,150FaniÎmi place
16.8 C
Alexandria
7,150FaniÎmi place

Mâncare gătită printre muște și gândaci morți la cantina săracilor, din Alexandria.

De interes

După 30 de ani, Policlinica din Alexandria va fi reabilitată! Senatorul ...

După 30 de ani în care nu s-a investit nimic concret în Policlinica din Alexandria, am reușit să obțin...

Opt poliţişti din Capitală au fost reţinuţi după ce au torturat doi...

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de...

Se schimbă statutul prefecților și al subprefecților

Miercuri, 3 martie, prefectul si subprefectul de Teleorman au fost eliberați din funcții, conform actului normativ care a intrat...

Echipe mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti şi ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Teleorman au realizat verificări, ca urmare a unor sesizări venite din partea consumatorilor, la operatori economici din judeţ, care îşi desfăşoară activitatea în diverse domenii, cum ar fi: transport public de persoane, comerţ, panificaţie şi alimentaţie publică.

În urma verificărilor au fost aplicate, până la această oră, amenzi contravenţionale în valoare de 60.000 de lei şi s-au dispus măsuri complementare de oprire de la comercializare a produselor alimentare găsite cu probleme.

Echipele de control au constatat următoarele că la societatea Cernea Zamfir IF a fost găsită la vânzare telemea etichetată provenind din Bulgaria, fără a avea precizată data limită de consum iar la SC BUSINESS KRN LUCICOM SRL s-au aplicat sancţiuni pentru faptul că operatorul economic desfăşura activitate de bar fără a fi autorizat în acest sens şi pentru comercializarea unor produse alimentare fără precizarea elementelor de identificare şi caracterizare.

Nereguli grave au fost descoperite și la Cantina de ajutor social, administrată de Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Alexandria.

În urma controlului, inspectorii din cadrul Protecției Consumatorului au constatat că nu se respectă temperatura de păstrare a produselor alimentare impusă de producător, se utilizau unele produse fără etichete care să precizeze elementele de identificare şi caracterizare, hota, aparatul de aer condiţionat şi frigiderele erau neigienizate, la fel și geamurile sau grătarele din fier. Grav este faptul că în bucătărie se utilizau ustensile degradate, cu email sărit şi urme de rugină, depozitare legumelor se făcea într-un beci insalubru, cu scări şi pereţi degradaţi, cu mucegai iar în spaţiile de depozitare şi în cele de gătire s-au găsit muște și gândaci morți.

La fabrica de pâine şi produse din panificaţie aflată în proprietatea SC ROFAL SRL, au fost depistate următoarele nereguli: nerespectare condiţiilor de depozitare a făinii de panificaţie şi patiserie, prezenţa insectelor (pânze de păienjeni) în spaţiile de producţie şi depozitare, utilizarea unor tăvi pentru coacerea pâinii degradate, neigienizate şi deformate, utilizarea în procesul de producţie a unor produse nesigure cărora nu li se putea stabili termenul de valabilitate şi care nu aveau precizate elementele de identificare şi caracterizare și utilizarea unor produse cu data durabilităţii minimale depăşite.

La SC Tabcris Prodcom SRL, adică la restaurantul lui Fane Tăbăcitu, administratorul municipiului Alexandria, inspectorii spun că nu se respectau condiţiile de păstrare a produselor recomandate de producător, produselor alimentare erau fără elemente de caracterizare iar în lista meniu nu erau prezentați alergenii pentru fiecare preparat în parte.

La SC Transloc Prest SRL, companie locală de transport persoane, care operează rute atât în municipiul Alexandria, cât şi pe raza judeţului Teleorman, au fost găsite la momentul controlului maşini neigienizate care erau pregătite de operare.

În cazul acestei companii, verificările condiţiilor de transport continuă şi în zilele următoare.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îi asigură pe cetăţeni că va supraveghea piaţa ca şi până acum şi va verifica modul în care legile în vigoare şi
drepturile consumatorilor sunt respectate de către operatorii economici, în timpul actului comercial.

Alexandria
cer senin
16.8 ° C
18.9 °
15 °
36 %
5.7kmh
0 %
vin
18 °
sâm
9 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

Accident cu ambulanta la Orbeasca de jos.

Un nou accident pe Drumul Judetean 504, de data aceasta in care a fost implicata o ambulanta aflata in misiune. Autospeciala transporta un copil...

Covid 19

Romania
816,589
Cazuri confirmate
Updated on March 5, 2021 10:06 am
46,232
Cazuri active
Updated on March 5, 2021 10:06 am
20,684
Decese
Updated on March 5, 2021 10:06 am

Alte articole