vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Amenzi de 1,5 milioane de lei date de polițiști. 6 infracțiuni dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

În județul Teleorman , 23 de acțiuni punctuale în 72 de ore, arată efortul polițiștilor de la acest sfârșit de săptămână, în care au acționat, în medie, zilnic, aproape 70 de polițiști.

Peste 5000 de persoane și aproape 140 de mijloace de transport în comun au fost verificate în ultimele trei zile.

De asemenea, 103 societăți comerciale, au fost verificate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii teleormăneni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de peste 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6500 de lei, toate sancţiunile aplicate fiind ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor  pandemiei.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, la nivel național, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

topul săptămânii