luni, noiembrie 27, 2023

PODCAST

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Apel umanitar. Un tânăr de 17 ani luptă de cinci ani cu cancerul! Părinţii au vândut deja tot ce aveau pentru a-i reda şansa la viaţă

Mihail, un tânăr de numai 17 ani din Alexandria, Teleorman, e pregătit să lupte din nou cu cancerul. A câştigat deja două bătălii-prima la 12 ani, a doua la 14 ani. După 5 ani petrecuţi prin spitale, Mihail are însă din nou nevoie de ajutor. După ce părinţii au cheltuit aproape tot ce aveau pe tratamentele şi intervenţiile anterioare, ba chiar şi-au vândut şi casa pentru a face rost de bani, astăzi se văd nevoiţi să ceară ajutorul semenilor.

,,Povestea lui Mihail este extrem de tristă. La 12 ani ne-a spus că îl doare piciorul foarte tare. Iniţial am crezut că s-a lovit. Dar n-a fost aşa. Am făcut un CT la Spitalul Grigore Alexandrescu şi a fost suspectat de tumoare. Am cerut o a doua opinie la Bagdasar Arseni. Ni s-a spus că are osul fisurat şi l-au pus în gips. După două saptamâni, când i-au dat gipsul jos au descoperit că îi apăruse o malformaţie suspectă. Pentru că nimeni nu ne spunea exact ce se întâmplă am decis să plecăm în Turcia, unde a fost diagnosticat cu Osteosarcom – cancer osos,” ne-a povestit tatăl lui Mihail.

A fost nevoie de mai multe şedinţe de chimioterapie ca tumora să scadă în dimensiune şi să poate fi operată. 

,,Au fost costul enorm de mari, de peste 250.000 de euro, pentru că a trebuit să îi pună şi proteză, ca să poată merge. Am vândut casa, ne-am împrumutat pe la rude şi la prieteni şi nici până în ziua de azi nu am reuşit să plătim datoriile.” 

Intervenţia a decurs bine, iar Mihail se bucura din nou de copilărie cum o făcuse până atunci, doar că un an mai târziu boala a recidivat. Chiar înainte de pandemie, Mihail a început să acuze dureri la mâna stângă, iar diagnosticul a fost acelaşi: Osteosarcom.

,,Atunci am apelat la Asociaţia Salvează o Inimă. Eram depăşiţi total de situaţie! Nu mai aveam posibilitatea financiară să ne ajutăm copilul să trăiască! Vlad Plăcintă este un om cu o inimă de aur! Ne-a ajutat nu doar cu strângerea de fonduri pentru operaţie, ci şi cu sprijin moral şi încurajări, iar Mihail a trecut cu bine peste intervenţia chirurgicală!”

Familia Petrache a fost însă mult prea încercată. La nici doi ani după ce Mihail a fost declarat sănătos, boala a lovit din nou. 

,,Mihail nu se simte deloc bine de o săptămână, are dureri abdominale şi stări de greaţă, abdomen întărit, nu mai poate mânca sau bea, nu mai urinează normal,” ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi mama adolescentului.

,,Vă mărturisesc sincer că în această activitate cel mai greu este să îl asculţi cu răbdare pe cel de lângă tine, să îl înţelegi, să îi ştergi lacrimile şi să îi dai speranţă şi încredere că mâine va fi mai bine. Părinţii îţi pun nădejdea în noi, că vor avea cei 40.000 de euro necesari pentru a putea continua tratamentul pentru copilul lor. Dar din păcate unele situaţii ne depăşesc atât din punct de vedere financiar, cat şi al stării de sănătate al copilului. Orice donaţie făcută în conturile Asociaţiei „Salvează o inimă” îl poate ajuta pe acest tânăr să aibă un nou început, o viaţă lipsită de durere şi de teama constantă că orice an poate fi ultimul. Suma e irelevantă când solidaritatea e maximă. Doar împreună îl putem salva pe Mihail!” Vlad Plăcintă, preşedinte Salvează o inimă!

Donaţii se pot face:

Denumire entitate: Asociaţia “SALVEAZA O INIMA”-Cod de înregistrare fiscală:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificaţi numele de familie  (Petrache) al copilului pentru care faceţi donaţia!

topul săptămânii