vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Așa nu se mai poate!!Primăria aruncă gunoi pe câmp, poliția locală fuge.

Focar de infecție în Alexandria- groapă de gunoi ilegală în care deversează chiar Primăria!

Focar de infecție în Alexandria

După ce un real scandal a pornit în oraș după ce Primăria tolera o groapă de gunoi clandestină, scandal care s-a lăsat cu amendarea Primăriei cu 10.000 de ron și obligarea acesteia de a readuce locul la starea inițială, această instituție a găsit soluția: a „înființat” o altă groapă de gunoi, la fel de ilegală, la doi pași de drumul european care leagă Alexandria de București, dar ascunsă de ochii lumii.

Vântul însă poartă miile de gunoaie pe tot câmpul, până în șosea.


Aici vin zeci de transporturi zilnic direact cu utilajele primăriei: crengi, peturi, moloz, inclusiv periile utilajelor cu care primăria spală șoselele Alexandriei Europene.

Locuitorii din zona sunt exasperați: tractoare și chiar o mașină mare de gunoi fac zeci de drumuri zilnic, de obicei la primele ore ale dimineții, și deversează gunoaie.


Vineri dis de dimineață au cules, de la intersecția străzilor Frații Golești cu Cuza Vodă, mai mulți saci de gunoaie menajere plini cu pet-uri, i-au amestecat cu resturi vegetale și au deversat direct în câmp, la ieșirea din oraș.

Locul este un real focar de infecție: șobolani morți, plastice, moloz, resturi de materi fecale și mormane de crengi uscate care se întind până la 2 metri de linia de medie tensiune care străbate zona.


Nici nu vrem să ne gândim ce s-ar întâmplă în cazul unui incendiu în zona, și cine ar putea să răspundă. Peisajul este cu adevărat dezolant: vântul a împrăștiat mii de ambalaje și plastice pe întreg câmpul din zona.


În tot acest timp, Primarul Aleaxndriei, Victor Drăgușîn, a împânzit Facebook cu postări în care ceartă cetățenii care umplu tomberoanele din oraș cu gunoi, de parcă ar trebui să îl țînă în casă.


Mai mult, după ce a fost amendat de Garda de Mediu pentru una din gropile ilegale de gunoi, a amenințat, într-un interviu video, că se va răzbună.

Altminteri, Primăria este dispusă să cheltuie un SFERT DE MILION DE EURO pentru „promovare și publicitate” în presă, spune primarul Drăgușîn, pentru a „spală imaginea pătată a orașului„. Pentru aceasta, numai 100.000 de EURO vor merge către un site local de știri care să promoveze primăria și pe primar, conform licitației.

Primăria Alexandria scoate la bătaie 250.000 de euro pentru publicitate. Primarul: „Nu cred că m-ați văzut pe mine la televizor”
Citeşte întreaga ştire:
 Primăria Alexandria scoate la bătaie 250.000 de euro pentru publicitate. Primarul: „Nu cred că m-ați văzut pe mine la televizor”


În același timp, poliția locală, sesizată cu privire la groapă ilegală de gunoi, a venit și a fugit, în momentul când au văzut că un site local de știri transmite imagini în direct de la față locului, prinzand în flagrant un utilaj al primăriei care deversa gunoaie.

Ne întrebăm, așadar, dacă ascunderea gunoiului sub preș și plătirea unei imagini fals pozitive în online este soluția primarului Drăgușîn la problemele alexandrinenilor.


Lăsăm imaginile să vorbească de la sine. și cetățenii să judece, chiar pe sănătatea lor.

topul săptămânii