27.2 C
Alexandria
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Atenție șoferi! Vremea îngreunează circulația în Teleorman

Atenție șoferi! Vremea îngreunează circulația în Teleorman. Polițiștii le recomandă șoferilor să fie prudenți în trafic pentru că vremea poate afecta circulația pe mai multe drumuri județene, dar și pe autostrăzi. În Alexandria ninge de mai bine de 40 de minute.

Recomandări pentru șoferi

– să circule cu prudență;
– să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
– să nu depăşească autovehicule oprite în coloană la semafor;
– să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
– să asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta şi geamurile laterale și să ia toate măsurile pentru ca sistemul de climatizare şi dezaburire să funcționeze corespunzător;
– să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric;
– să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă;
– să își păstreze calmul în trafic;
– să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Recomandări pentru pietoni

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

ATENŢIE! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante omologate.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE