8.4 C
Alexandria
sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Avocat din Teleorman, trimis în judecată pentru trafic de influență

Un avocat din cadrul Baroului Teleorman a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii anticorupție, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, anunță Direcția Națională Anticorupție.

Tot de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență a fost acuzat și un consilier juridic implicat în dosar, însă acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că,  în perioada vara anului 2020 – 17 decembrie 2020, inculpatul împreună cu un consilier juridic au pretins și ulterior acesta din urmă a primit de la o persoană (martor în cauză), în două tranșe, suma de 25.000 euro, din care 2.500 euro i-au revenit inculpatului.

Pentru banii respectivi inculpatul și consilierul i-au creat martorei convingerea că acesta din urmă își va trafica influența pe care a pretins că o are, prin intermediul a patru angajați ai unui serviciu de informații, asupra unor persoane cu funcție de decizie și le va determina să o angajeze pe martoră într-o funcție de procuror la o unitate de parchet din municipiul București.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar avocatul este cercetat în stare de libertate.

La jumătatea lunii iunie, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu consilierul juridic pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București.

Te-ar putea interesa și:

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE