marți, martie 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Avocat din Teleorman, trimis în judecată pentru trafic de influență

Un avocat din cadrul Baroului Teleorman a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii anticorupție, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, anunță Direcția Națională Anticorupție.

Tot de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență a fost acuzat și un consilier juridic implicat în dosar, însă acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că,  în perioada vara anului 2020 – 17 decembrie 2020, inculpatul împreună cu un consilier juridic au pretins și ulterior acesta din urmă a primit de la o persoană (martor în cauză), în două tranșe, suma de 25.000 euro, din care 2.500 euro i-au revenit inculpatului.

Pentru banii respectivi inculpatul și consilierul i-au creat martorei convingerea că acesta din urmă își va trafica influența pe care a pretins că o are, prin intermediul a patru angajați ai unui serviciu de informații, asupra unor persoane cu funcție de decizie și le va determina să o angajeze pe martoră într-o funcție de procuror la o unitate de parchet din municipiul București.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar avocatul este cercetat în stare de libertate.

La jumătatea lunii iunie, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu consilierul juridic pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București.

🍀Fizioterapie🍀 💥 Tecar Winback 💥 Drenaj Limfatic 💥 Ultrasunete 💥 Shockwave 💥 Electroterapie / Pentru mai multe detalii : ☎️0790399991

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii