luni, mai 6, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Bezna mintii: marcajele de pe strada Dunării sunt ILEGALE. Constructorul a fost amendat

Primăria da vina pe poliție, Poliția de vina pe contructor. 2 milioane de euro pentru 2 km de stradă ,reabilitată în bătaie de joc. Imaginile publicate de ImpactNEWS24 sunt absolut incredibile, însă explicațiile autorităților bulversează și mai mult.

Pe scurt, în Alexandria s-au deschis, ca niste răni, o droaie de șantiere, care mai de care mai ciudate și mai problematice.

Deunăzi, publicația noastră a arătat cum semnele de circulație sunt puse în bătaie de joc, la nivelul solului pentru treceri de pietoni, cum un semn stop a „răsărit” în mijlocul șoselei, efectiv, și cum linii duble continue interzic accesul în instituții, cartiere, benzinarii și chiar în Spitalul Județean de urgentă din Alexandria.

Totul a apărut peste noapte, în cadrul unui proiect de aproape 2 MILIOANE DE EURO de a reabilita 2 kilometri de stradă (vorbim despre lotul 2 din cadrul unui proiect european, care specifică reabilitarea unor bucățele din strada Dunării și strada Turnu Măgurele).

Câștigătoarea licitației este nimeni alta decât firma care a „bombardat” centrul pietonal din Alexandria, moștenitoarea Teldrum, SC TEam STAR SUD 2019 SRL, o firmă apărută peste noapte , în a cărei acționariat intra foștii acționari ai Teldrum.

Astfel că, după ce s-a turnat niște asfalt, au început să apară linii continue, peste noapte, mai peste tot. Ambulanțele trebuie să intre sau să iasă de la spitalul de urgență încălcând legislația, oamenii nu mai pot intra în două benzinării, și nici în cartierele de reședință, ori la diverse instituții sau magazine, dacă ar respecta marcajele trase fară noimă.

Mai mult, desi, pe hârtie „marcajele” sunt realizate pentru o siguranță a circulației optime, acestea nu numai că încurcă enorm, dar pun și în pericol participanții la trafic.

Primăria spune că e de vină poliția că a dat aviz, poliția spune că nu a dat, și anunță că a amendat constructorul pentru marcaje neconforme. În mod normal, trebuia deschis dosar penal, pentru că e infracțiune să te apuci să tragi linii și să pui semne de circulație fară aviz, însă poliția spune că nu a deschis dosar penal, că a dat doar o amendă contravențională, pe codul rutier.

În schimb, proiectul european nu avea cum să fie bugetat și aprobat fară avizele din partea tuturor autorităților, inclusiv poliția.

Cine minte? Cine plătește? Ce se ascunde?

Până una alta, cetățenii sunt bulversați și par să fie mult mai încurcați de „reconstrucția” Alexandriei decât ajutați. Rămâne de văzut dacă nu cumva legea a fost încălcată mai mult, dacă vorbim și de abuz și neglijență în serviciu , pe lângă încălcarea art 339 din NCPP Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

Câștigătoarea licitației SC TEam STAR SUD 2019 SRL

topul săptămânii