vineri, mai 17, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Rezultate BAC 2023 – Singura medie de 10 din județ este a unui absolvent al Colegiului Pedagogic „Mircea Scarlat”

Singura medie de 10 obținută în județ la Examenul de bacalaureat – sesiunea iulie 2023 este a unui absolvent al Colegiului Național „Mircea Scarlat” Alexandria, potrivit rezultatelor inițiale publicate, luni, de Ministerul Educației pe site-ul dedicat.

La nivel national, 56 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

Procentul de promovare la nivelul județului este, potrivit primelor rezultate, de 64,9%, Teleorman plasându-se, și de această data, la coada clasamentului.

Conform datelor publicate de Ministerul Educației, luni, înaintea contestațiilor, la nivelul județului au fost obținută și o medie de 9.90, de către un absolvent al Colegiului Național „Anastasescu” Roșiori de Vede, precum și două medii de 9.80, de către doi absolvenți ai Colegiului Național „Unirea” Turnu Măgurele și Colegiului Național „Anastasescu” Roșiori de Vede.

Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR).

Contestațiile au putut fi depuse/transmise luni, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care au contestat rezultatul inițial al evaluării u completat și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi comunicate în data de 7 iulie.

topul săptămânii