luni, mai 20, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Breaking: De luni se pensionează Vlad Alexandru – șeful poliției rutiere Teleorman

Acuzații grave la adresa celui mai mare în grad în cadrul poliției rutiere Teleorman – Vlad Alexandru, -zis Sandu printre prieteni, Vlăduța printre…neortodocși

Comisarul Șef de poliție Alexandru Vlad intră subit la pensie, după un mega scandal în care este implicat. Acesta este cercetat pentru că ar fi ordonat unor subalterni să testeze cu alcooltestul o altă persoană decât un subaltern implicat într-un accident rutier.

Încrengătura este de noaptea minții: Un polițist beat se ciocnește de alt polițist beat, într-o vineri seară, pe 24 februarie 2023.

Unul dintre polițiști este la serviciul rutier Teleorman, venea de la un chef la care participa și Vlad Alexandru. Ambii erau „alcoolizați”, însă doar unul (care era și pensionat) fusese testat cu alcooltestul. Celălalt, care era subalternul șefului rutierei Teleorman, ajunge la Spitalul Județean de Urgentă din Alexăndria.

CITESTE SI: Teleorman: Musamalizare dejucată de un șef din poliție, după ce ,mai toți colegii au ascuns probe.

Aici ajunge și Vlad („Vlăduța”) care ordonă subalternului să testeze pe altcineva. Acesta refuză, și atunci Vlad ordonă unui subofițer de la Pol.Mun. Alexăndria să testeze pe altcineva, cu toate că aici avem două infracțiuni: un ofițer trebuie să fie testat tot de un ofițer, nu de un subofițer, și, în plus, testarea trebuie făcută celui implicat în accident, nu unui individ luat la nimereală.

Culmea culmilor, testat ar fi fost un polițist de la brigada rutieră București, prieten cu rănitul, care participase la același chef, desi acesta nu ar fi avut nici în clin, nici în mânecă, cu accidentul.

Dar prostia din capul celor implicați daca nu ar fi fost presa aflată la fața locului (Impactnews24.ro Teleorman), dar și camerele video din incinta spitalului, dar și un ofițer de conducere din carul IPJ Teleormn care af fi cerut testarea la sânge a ambilor polițiști implicați în accident. Desi pe alcooltest rezultatul apare zero, și acesta este diseminat de IPJ Teleorman și preluat de presa de casa, la sânge ambii apar alcoolizați bine, peste limita penalului.

Acum, trebuie să răspundă atât cei doi polițiști implicați în accident, cât și polițistul din Alexăndria care a testat în mod fals pe altcineva decât cei implicați, dar și „instigatorul” Vlad Alexandru, șeful poliției rutiere Teleorman.

În urma anchetei de presă și a celei realizate de DGA Teleorman, CMS Sef Vlad Alexandru, zis „Vlăduța” pentru că ar fi încercat să mușamalizeze, a găsit de cuviinta să se pensioneze, începând de luni, 10 aprilie.

Acest caz ne aduce aminte de cel al șefului biroului rutier Turnu Măgurele, comisarul Victor Pințoiu, care a fost deja condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare după ce a forțat un subaltern să falsifice reținerea permisului lui Ioan Nicolae, pe șoseaua care leagă Turnu Măgurele de Alexăndria, și să retină permisul altcuiva, deși afaceristul era cel care gonea cu viteză astronomică pe acest drum plin de cruci.

Acest comisar de poliție s-a pensionat la 48 de ani, înainte să primească condamnarea, ceea ce ne duce cu gândul că și Vlăduță Alexandru așteaptă ceva pușcărie, ca predecesorul său, băgat în pușcărie tot de DNA pentru că a girat în trafic tot felul de pericole publice.

Vom rămâne cu ochii pe acest caz, pentru că este de interes public să avem șosele sigure în Teleorman.

topul săptămânii