miercuri, mai 1, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Copil de 2 ani, găsit înecat într-un butoi

Tragedie fără margini, la Lunca, unde un copil de numai 2 ani s-a înecat într-un butoi cu apă din curtea locuinței.

Acesta ar fi fost găsit de către părinți, care au sunat la 112, dar nu au mai avut răbdare să aștepte echipajele de salvare, așa că au pus micuțul în mașină și au plecat spre spital. Pe drum, la Lița, aceștia s-au întâlnit cu echipajele SAJ Teleorman, care au preluat micuțul și au început imediat manevrele de resuscitare.

Din nefericire, acestea nu au avut rezultat, iar salvatorii s-au văzut nevoiți să constate decesul.

La aflarea veștii, spun martorii ocular, unul dintre părinți a devenit recalcitrant a dat cu pumnul în geamul ambulanței, iar la fața locului au fost chemați și jandarmii, pentru a calma spiritele.

Cazul a rămas în atenția polițiștilor, care fac cercetări pentru a stabili în ce condiții s-a produs tragedia.

IPJ TELEORMAN:

La data de 25 august, a.c., ora 19.04, polițiștii au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de o persoană, cu privire la faptul că un copil din comuna Lunca, județul Teleorman, este inconștient.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele constatând faptul că, minorul de 2 ani s-ar fi aflat împreună cu mama și fratele său în curtea locuinței, din comuna Lunca, sat Prundu.

În timp ce femeia ar fi mers în baia locuinței pentru a-l spăla pe copilul mai mare, minorul de 2 ani a rămas în curte, iar în momentul când aceasta s-a reîntors, l-a găsit pe acesta căzut într-un butoi cu apă.

Întrucât acesta nu mai respira, mama împreună cu un vecin l-au transportat cu autoturismul către o unitate medicală, totodată solicitând intervenția unei ambulanțe, fiind preluat de echipajul SAJ, în comuna Lița.

În urma efectuării manevrelor de resuscitare fără rezultat, a fost declarat decesul minorului.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr.8 Poliție Rurală Lunca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în timp ce autospeciala S.A.J se afla pe DJ 546, în comuna Lița, iar în interior se afla echipajul medical care efectua manevrele de resuscitare minorului, tatăl acestuia, pe fond nervos, ar fi spart cu pumnul geamul autospecialei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând a se propune soluție prin Parchetul competent.

topul săptămânii