duminică, mai 5, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

VIDEO Obiectul prăbușit ieri în Teleorman este, cel mai probabil, o rachetă antigrindină trasă în mod ilegal

Obiectul prăbușit ieri în Teleorman este, cel mai probabil, o rachetă antigrindină trasă în mod ilegal.

Panică în populație și tăcere totală a autorităților, după ce o reală tragedie a fost la un pas să se întâmple la noi în județ, după ce o rachetă, cel mai probabil anti grindină, trasă ilegal, s-a prăbușit într-o zonă la Vest față de municipiul Roșiorii de Vede.

Evenimentul s-a produs la ora locală 13:02, când racheta a lăsat o dâră imensă în spate, albă, iar câteva zeci de metri, înainte să atingă solul, aceasta a devenit neagră.

Din cauză că pe drumul european care tranzitează zona au trecut mai multe vehicule militare la scurt timp după prăbușirea obiectului, mai mulți oameni au crezut că este vorba de o rachetă trasă de la baza NATO 99 de la Deveselu, aflată în apropiere.

Unul dintre martori a alertat politia, dar la fața locului s-a deplasat doar un echipaj de poliție, care, ulterior, ar fi rugat martorul să semneze un proces verbal prin care să spună că ar fi fost vorba de un incendiu la un tranformator electric aflat lângă E70.

Două ore mai târziu, ora 15:05, se activează oficial zona antigrindină grup SUD (stațiile de antigrindină din Teleorman) de la Călmățuiu, Furculești, Dracea, Plopii Slăvitești, Olteanca, Troianu. Orele 18: mai multe rachete antigrindină lansate de la stația Olteanca cad, fără să explodeze în aer, așa cum ar trebui, lăsând aceeași dâră ca și cea lăsată în jurul orelor 13.

Am încercat să contactăm președintele CJ Teleorman, însă până la ora redactării acestei știri nu a răspuns, am luat legătura cu poliția Teleorman, care ne-a spus că oficial nu se confirmă nimic.

Cert este ca un obiect, cel mai probabil o rachetă, scăpată de sub control, s-a prăbușit la 13:02 la vest de Roșiori, în zona intens populată și intens circulată, cu mult înainte ca stațiile de lansare să fie oficial active. Mai mult, 5 ore mai târziu, mai multe rachete lansate de la Olteanca au aceeași soartă, fiind și acestea prinse într-o filmare video.

Pe surse, înțelegem că multe astfel de rachete ar fi expirate, și că se așteaptă momentul să fie lansate ca să „se scape de ele”, însă cine răspunde în cazul producerii unei tragedii?

Mai ales că nimeni nu știe nimic, nici măcar în condițiile în care cetățenii speriați văd și chiar fotografiază ori filmează astfel de prăbușiri necontrolate

topul săptămânii