marți, februarie 27, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Coronavirusul ar putea închide localitatea Mereni

Autoritățile județene nu exclud închiderea localității Mereni, după ce aici au fost confirmate nu mai puțin de 13 cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar alte aproape 125 de persoane sunt în carantină sau izolate la domiciliu, potrivit unor surse.

Cu o săptămână în urmă, la Mereni au fost confirmate două cazuri de infecție cu noul coronavirus. scrie ziarulteleormanul

Mamă și fiu, cu vârste de 36, respectiv 21 de ani, au fost confirmați pozitiv de testele pentru infecția cu SARS-CoV-2 și transportați la spitale din București. La finalul săptămânii, alte patru cazuri au fost confirmate în aceeași localitate.

Potrivit unor surse, de această dată patru copii, din același focar cu primele două persoane infectate. De asemenea, tot de la Mereni sunt și cei patru confirmați din familia adusă la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean, cu mai bine de o săptămână în urmă. Cei patru însă nu au trecut prin localitate, fiind duși direct în carantină după ce s-au întors în țară.

Însă cazuri de infecție cu noul coronavirus au mai fost confirmate pentru Mereni, de unde, ieri, echipajele specializate ale ISU Teleorman au luat alte cel puțin două persoane. Pentru alte opt persoane autoritățile așteaptă rezultatele testelor de la spitalele din București, susțin surse demne de încredere.

Situația este, așadar, una destul de complicată la Mereni și, deși toate cazurile confirmate par să fie din același focar, lucrurile pot scăpa foarte ușor de sub control. Acesta ar fi, se pare, și motivul pentru care ar putea fi, la un moment dat, luată în calcul închiderea localității. Pe modelul Țăndărei, un astfel de demers ar trebui făcut de la nivel central, la propunerea autorităților județene.

Pentru moment însă, au fost înăsprite măsurile de restricție la Mereni, unde echipaje ale oamenilor legii patrulează constant prin localitate, astfel încât cetățenii să rămână la casele lor, riscul de transmitere a virusului fiind diminuat astfel.

topul săptămânii