6,505FaniÎmi place
2.2 C
Alexandria
6,505FaniÎmi place

42 de intervenții în 48 de ore

De interes

Principalul suspect în cazul crimei de la Măgura s-a sinucis în arestul...

Caz şocant în arestul poliției Teleorman. Bărbatul, care a fost găsit decedat în Centrul de Arest al Inspectoratului de Poliție...

Accident rutier pe DJ504,la iesire din Orbeasca (VIDEO)

Un alt accident de circulație s-a produs în urmă cu puțin timp, pe drumul județean 504, în Orbeasca de...

Accident în Alexandria| A rupt în două stâlpul de electricitate (VIDEO)

Un accident de circulație s-a produs în urmă cu puțin timp, în Alexandria.Din fericire, nicio persoană nu a fost...

În ultimele 48 de ore, echipajele profesioniste ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au fost solicitate să intervină la 42 de evenimente, care puneau în pericol viața ori bunurile materiale ale oamenilor, astfel:

33 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite;

7 incendii, dintre care trei izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Seaca, Bragadiru și Balaci, un incendiu de furaje la o fermă din satul Moșteni, comuna Furculești și trei incendii de vegetație uscată;

 o misiune de deblocare a unei uși de apartament pentru a facilita accesul personalului SAJ Teleorman la o persoană cu probleme medicale;

o misiune de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier.

 

Intervenții dificile la Moșteni și Seaca

            Dintre misiunile pompierilor militari, cele mai dificile au fost în localitățile Moșteni și Seaca, unde salvatorii s-au luptat ore întregi cu flăcările, aceste amenințând să distrugă importante bunuri materiale.

            La Moșteni, incendiul izbucnit la un depozit de furaje din proprietatea unei ferme de animale, în care se aflau aproximativ 420 t de baloți de lucernă și paie, a fost stins după aproape 11 ore, cu ajutorul a trei autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul subunităților de pompieri din Piatra și Alexandria și trei autocisterne puse la dispoziție de operatorul economic, care au asigurat alimentarea cu apă a echipajelor de intervenție.

Misiunea a rezultat cu salvarea de bunuri materiale apreciate la peste 2 000 000 de lei, reprezentând un siloz de porumb și un adăpost de animale în care se aflau 180 de bovine. Valoarea pagubelor produse de incendiu a fost estimată la suma de 100 000 de lei.

            Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza scânteilor mecanice rezultate de la un utilaj agricol care a efectuat lucrări în zona depozitului de furaje.

            În localitatea Seaca, la sosirea echipajelor de pompieri din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD, locuința unui cetățean era cuprinsă de flăcări în proporție 90%.

            Militarii au reușit să stingă focul în limitele găsite, după aproximativ o oră și jumătate, fiind salvate bunuri de aproape 5000 de lei. Pagubele, reprezentând acoperișul casei de locuit pe o suprafață de cca. 100 mp, două paturi, un aragaz, trei butelii, trei șifoniere, un televizor și mai multe materiale textile, au fost estimate la suma de 50000 de lei.

            Din primele verificări efectuate, a reieșit că incendiul a fost, cel mai probabil, pus intenționat de către unul dintre membrii familiei, în urma unei altercații. Cazul a rămas în atenția poliției pentru cercetări.

Alexandria
cer acoperit de nori
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
75 %
2.7kmh
100 %
mar
3 °
mie
1 °
joi
2 °
vin
3 °
sâm
7 °

Accident rutier pe DJ504,la iesire din Orbeasca (VIDEO)

Un alt accident de circulație s-a produs în urmă cu puțin timp, pe drumul județean 504, în Orbeasca de Jos. https://youtu.be/CKucnuV4R5Y Din fericire, victima acestui eveniment...

Covid 19

Romania
712,561
Cazuri confirmate
Updated on January 26, 2021 10:55 am
39,845
Cazuri active
Updated on January 26, 2021 10:55 am
17,841
Decese
Updated on January 26, 2021 10:55 am

Alte articole