vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Dănuț Cristescu: USR PLUS este din nou penibil. Ei nu au aflat că pensiile speciale ale aleșilor locali sunt prevăzute la articolul 210 din Codul Administrativ

Senatorul PSD Dănuț Cristescu atrage atenția senatorilor USR PLUS că pensiile speciale ale aleșilor locali sunt prevăzute la articolul 210 din Codul Administrativ, după ce aceștia s-au lăudat că au votat în unanimitate pentru raportul de respingere a Legii de modificare a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali (L618/2015).

“USR PLUS este din nou penibil în plenul Senatului. Ei nu au aflat că pensiile speciale ale aleșilor locali sunt prevăzute la articolul 210 din Codul Administrativ.

În fapt, Camera Deputaților, în calitate de primă Cameră sesizată, în procedura reexaminării, a respins legea, în acord cu considerentele cuprinse în decizia Curții Constituționale menționate. Între timp, de la momentul constatării neconstituționalității legii trimise la promulgare și până în prezent, Legea 393/2004 privind Statutul aleșilor locali a fost abrogată de OUG 57/2019 privind Codul Adiministrativ, astfel încât legea aflată în procedura reexaminării a rămas fără obiect.

Noi am respins o lege abrogată în plenul senatului, simplu.”a scris Cristescu pe pagina sa de Facebook.

Luând cuvântul la dezbaterile din Plen, senatorul USR PLUS Raoul Trifan a afirmat că acest proiect de lege ar fi o încercare de legiferare a pensiilor speciale pentru anumite categorii profesionale.

Prezentul proiect de lege este neconstituțional și vom vota pentru raportul de respingere. Și chiar dacă nu ar fi fost așa, USR PLUS a votat, votează și va vota întotdeauna împotriva oricăror pensii speciale, un act de legiferare care subminează încrederea cetățenilor în buna-credință a Parlamentului și distruge ideea de dreptate după o viață de muncă”, a mai susținut Trifan în plen.

În replică, senatorul PSD Dănuț Cristescu a ținut să precizeze:

Este foarte interesant ce a spus (n.r. Raoul Trifan), dar știm foarte bine că noi vorbim acum de Codul Administrativ. Așteptăm ca majoritatea parlamentară să vină cu inițiativă legislativă. Am facut primul pas în Parlamentul României și am anulat pensiile speciale pentru parlamentari, dar așteptăm să veniți cu inițiative. După cum veți vedea, vom vota pentru raportul de respingere.

topul săptămânii