vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Declarație de presă | Ați inundat casa, ca să nu ia foc! Camarila USR-PLUS atacă premierul, fără dovezi și fără bază reală!

Asistăm, de câteva zile, la un atac furibund la adresa premierului Florin Cîțu, considerat „vinovat” de demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ulterior, mai mulți colegi din USR-PLUS au găsit de cuviință să vorbească public, preț de câteva ore, ca să spună…nimic.

Doar atacuri directe la adresa premierului, în care îl acuză de tot felul de interese bizare, pentru a deturna atenția publică de la gafele inadmisibile făcute de Vlad Voiculescu, în perioada în care s-a aflat la cârma unui minister esențial pentru România.

Îl cunosc pe premierul Florin Cîțu încă din anul 2016. Am fost și suntem colegi în Senatul României. Pot afirma cu tărie că nu este genul de politician șantajabil, cu „scheleți” în dulap și „păcate” politice care să îl determine să cedeze unor interese meschine.

Acuzațiile aduse de unii colegi din coaliție nu au făcut decât să demonstreze, din nou, că atunci când nu găsești „bube în cap” cuiva, inventezi, manipulezi și încerci să te prezinți „victima sistemului, îndepărtată pentru ca se lupta cu mafia”.

Concret, care mafie, domnilor?

Care mafie, domnule Voiculescu? Dumneavoastră unde ați lucrat în ultimele patru luni?

Nu cumva la Ministerul Sănătății, unde dumneavoastră și echipa pe care ați ales-o ați considerat că sunteți un fel de stat în stat, ați elaborat documente care băgau țara în carantină și nu aveati habar ce conține un Ordin de Ministru, despre care toată presa vorbea cu cel puțin o săptămână?

Au „năvălit” la televizor toți „băieții” din cortegiul demiterii lui Voiculescu, europarlamentarul Dragoș Pâslaru, deputatul Ionuț Moștean, deputatul Dan Barna, pe principiul „cine nu e cu Vlad, e împotriva USR-PLUS”.

În opinia lor, primul ministru al unei țări care se luptă cu pandemia, la fel ca toate celelalte state, nu trebuie sa fie informat cu privire la modificările făcute în domeniul sănătății.

Ați înțeles greșit, domnilor! Nicăieri în lume nu s-a pomenit așa ceva, ca un ministru să se trezească dimineață prost dispus și să ia decizii în funcție de ce a visat noaptea, fără să existe o informare, o consultare a factorilor implicați în această luptă cu virusul.

Nu putem privi nepăsători cum fostul ministru Vlad Voiculescu, lansează acuzații grave în spațiul public, fără dovezi, vorbește despre raportări false, despre cifre măsluite, privind numărul deceselor din cauza Covid-19, în timp ce afirmă, citez: „pot fi doi trei neraportați, dar nu este exclus sa fie câteva mii”.

Când declari așa ceva public, doar pentru a justifica dorința ta dusă la extrem pentru un nou lockdown în România, deși premierul anunțase că măsurile de relaxare vor începe treptat, ar fi bine să și justifici, concret, ceea ce afirmi în fața populației care este saturată de situația în care ne aflăm, de mai bine de un an.

Nu, domnule Voiculescu, nu se joacă nimeni cu astfel de cifre și România nu are nevoie de un nou lockdown, în baza unui calcul inventat de consilierii dumneavoastră.

Premierul Florin Cîțu v-a revocat din funcție pentru că nu ați gestionat eficient, în patru luni, Ministerul Sănătății și ați apărut în spațiul public cu prestații jenante și aere de Mântuitor, după cum sunteți numit de susținătorii dumneavoastră.

Coaliția de guvernare nu înseamnă doar Vlad Voiculescu, care, potrivit susținătorilor, ar fi trebuit să rămână în funcție, indiferent de gafe.

Nu mai pronunțați cuvântul „comunicare” , pentru că ați dovedit că sunteți primul care a încălcat orice norme elementare de bună funcționare a unui minister important, ale cărui decizii au puterea de a schimba, într-un minut, viața românilor.

Lăsați propaganda și ambițiile puerile!Românii nu mai au răbdare cu „mărunțișurile” voastre distructive, ci așteaptă măsuri concrete și dezvoltarea țării, asa cum am promis toți.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

topul săptămânii