joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Declarație de presa: Nu agreez și nu accept astfel de nedreptăți din partea patronatelor

Zilele trecute am participat la Comisia de Dialog Social, împreună cu autoritățile județene, reprezentanți ai instituțiilor publice și reprezentanți ai salariaților de la “Donau Chem”.

Întâlnirea a avut ca scop principal identificarea soluțiilor legale, astfel încât oamenii care muncesc de trei luni, fără să fie plătiți, să își primească salariile care li se cuvin.

În calitate de senator ales, am decis să mă implic în această problemă, pentru că nu agreez și nu accept astfel de nedreptăți din partea patronatelor care merg pe ideea că fiind vorba despre sectorul privat, pot face tot ce doresc.

Astăzi am luat legătura atât cu directorul de la „Donau Chem”, cât și cu administratorul judiciar care se ocupă de combinatul de la Turnu Măgurele.

Le-am solicitat să se deplaseze astăzi sau cel târziu mâine, în Alexandria, la sediul Prefecturii Teleorman, pentru a discuta despre soluțiile existente, în vederea achitării salariilor restante.

Am primit asigurări că în urma întâlnirii pe care o vom avea, se va găsi o variantă, astfel încât conflictul de muncă generat de neplata drepturilor salariale să se încheie amiabil.

Pe această cale, vreau să îi asigur pe toți salariații de la „Donau Chem” că nu voi renunța până când drepturile lor nu vor fi respectate, iar ulterior voi acționa instituțional, în vederea reglementării unor prevederi legale, astfel încât asemenea situații să nu mai fie.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

topul săptămânii