marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Doctorița care a luat 62 de șpăgi într-o săptămână de la bolnavii de cancer a fost arestată pentru 30 de zile

Magistraţii suceveni au emis, vineri seară, mandat de arestare pentru 30 de zile în cazul şefei Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean care a fost reţinută pentru luare de mită, după ce a fost prinsă în flagrant de polițiști.

Procurorii au propus emiterea mandatului de arestare pentru medicul Anca Ababneh Dumitrovici, aceasta fiind dusă în faţa instanţei sucevene,conform comisarul.ro

În cursul serii, judecătorii Tribunalului Suceava au admis propunerea procurorilor şi au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, relatează News.ro.

Decizia nu este definitivă, iar medicul sucevean poate contesta decizia instanţei.

Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reţinută în urma unui flagrant organizat de poliţişti şi procurori, pentru luare de mită. Potrivit unor surse citate de News.ro, totul ar fi pornit de la denunţul unui pacient care ar fi reclamat că i s-ar fi cerut mită.

Anca Ababneh Dumitrovici cerea mită de la bolnavi de cancer.

Conform Parchetului Tribunalului Suceava, în perioada aprilie 2022-19.01.2023, în mod repetat, ar fi acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, ar fi pretins și primit diferite sume de bani (câte 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte bunuri (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora.

„Banii și produsele alimentare au fost primite pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit”, spun procurorii.

Potrivit acestora, în doar o săptămână din luna decembrie a anului trecut, doctorița ar fi primit mită bani și bunuri de 62 de ori.

Venituri de aproape 5.000 de euro pe lună

Conform ultimei sale declarații de avere, din iunie 2022, Anca Ababneh Dumitrovici a avut un venit anual, în anul fiscal precedent, de 210.336 de lei, ca medic la Spitalul Județean Suceava, 84.504 lei încasați ca persoană fizică autorizată (clinică), ceea ce înseamnă 294.840 de lei, adică 24.570 de lei pe lună (aproape 5.000 de euro).

în timp ce soțul său, tot medic, a încasat 131.721 de lei de la spital și 88.200 de lei de la clinică.

OBSERVATOR: VIDEO 5.000 de euro câştiga doctoriţa Anca Dumitrovici, care cerea şpagă bolnavilor de cancer. Mulţi dintre ei au murit între timp >http://bit.ly/3wm5oTP

topul săptămânii