7.4 C
Alexandria
vineri, decembrie 9, 2022

Dr. Alexandru Dobre, manager spitalul Alexandria: Periodic, am scos la concurs posturi de medici, dar nu s-a prezentat nimeni

Deficit major de medici, la Spitalul de Urgenţă Alexandria. Deşi au fost făcute eforturi consistente din punct de vedere financiar, din partea actualei conduceri, prin acordarea unor sporuri la maxim sau oferirea de locuinţe de serviciu, unitatea spitalicească nu reuşeşte să atragă medici.

Informaţia a fost făcută public de către dr. Alexandru Dobre, managerul spitalului, într-o conferinţă de presă, la care au mai participat medicii Catălin Dumitraşcu şi Cristina Marcovici-director medical.

CITESTE SI: EXCLUSIV RMN-ul și CT-ul noi ale spitalului din Alexandria adună praf, cele ale privatului decontează sute de mii de euro anual.


“În present, situaţia este mai dificilă şi prin prisma faptului că trei dintre medicii care făceau parte din colectivul echipei de la UPU au încetat colaborarea cu SJU, la începutul anului. Periodic, au fost scoase la concurs posture de medic, la un interval de aproximativ 2 luni, dar nu s-a prezentat nimeni. S-a cerut sprijin şi la CJ TR iar dl. preşedinte Adrian Gâdea a avut o întâlnire cu medicii din UPU, în urma căreia acesta a solicitat ajutorul d-lui Arafat, expunându-i situaţia.

Lunar au fost făcute adrese către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman-reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu. Au fost detaşaţi pentru perioade scurte de timp medici din alte judeţe cu care am reuşit să facem faţă situaţiei grele din perioada de pandemie de coronavirus”, a precizat managerul Alexandru Dobre.

În ciuda unor informaţii apărute în spaţiul public, interpretate în mod eronat sau din rea voinţă, cu referire la situaţia celor două echipamente CT/RMN, dr. Dobre a afirmat că acestea au fost puse în funcţiune, în anul 2019, de către actuala conducere managerială a spitalului.

“Aparatele CT şi RMN au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria a asigurat amenajarea spaţiului cu mari eforturi, deoarece constructorul nu a respectat termenele prevăzute în contract şi astfel a fost îngreunat procesul de recepţionare a aparatelor.

Precizez că dacă spaţiul nu era amenajat într-un anumit termen, aparatele puteau fi repartizate către alte spitale. În present, cele 2 echipamente sunt funcţionale. În luna aprilie 2021 s-a constatat o defecţiune la echipamentul CT (TUB Rx) care, între timp a fost remediată.

Cu cele 2 echipamente se efectuează investigaţii doar pentru pacienţii internaţi în spital, din cauza numărului redus de medici radiologi, care pot furniza interpretările investigaţiilor. Din luna martie anul 2021, medicul şef radiolog şi-a dat demisia iar din aprilie nu s-a mai prezentat la serviciu.

În consecinţă, i s-a desfăcut contractul de muncă în urma unei cercetări disciplinare. Structura Laboratorului de Radiologie prevede 7 medici iar în prezent sunt ocupate doar două posturi iar cei doi medici trebuie să asigure activitatea laboratorului de radiologie, respectiv atât efectuarea investigaţiilor radiologice cât şi ecografice”, a mai spus Alexandru Dobre.

În prezent, a concluzionat managerul Dobre, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria este în imposibilitatea de a asigura permanenţa din cauza deficitului de medici cu care se confruntă.

În eventualitatea ocupării posturilor vacante de medici, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria va putea asigura permanenţa serviciului de radiologie, 24 de ore din 24, fără a mai fi nevoie de a folosi serviciile operatorului privat.

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE