joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Drept la REPLICĂ – Primăria Alexandria

Drept la replică cu privire la articolul „Drăgușin s-a speriat de DNA și a anulat TUNUL de jumătate de milion de euro pentru propagandă mediatică”, postat pe Facebook de publicația online Liber în Teleorman și preluat parțial și de publicația online Impact News 24

Vă aducem la cunoștință faptul că încă de la începutul articolului ați început cu un fals! FALS MEDIATIC, nu sub altă formă.

Realitatea, de fapt și de drept, este cu totul alta! Acei bani îi vom utiliza strict în interesul cetățenilor, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare. Nu am alocat bani niciunei televiziuni locale deoarece, așa cum și dvs. ați relatat în articolele anterioare, în momentul lansării pe S.E.A.P. a invitației de participare la procedura de licitație publică pentru achiziția serviciilor de informare, promovare și publicitate, la data de 24.08.2021, la nivelul municipiului Alexandria NU EXISTA nici măcar o televiziune locală care să transmită pe raza municipiului.

Mai mult, dintr-o eroare de redactare, prin invitația de participare retransmisă în data de 04.01.2022, pe S.E.A.P. a fost preluată sintagma „post de televiziune cu acoperire locală” în Fișa de Date a achiziției, dar în acest sens a fost publicată o erată, tocmai ca cerințele minimale stipulate prin caietul de sarcini cu privire la T.V. „național”, să fie preluate inclusiv în Fișa de Date pentru a nu induce în eroare ofertanții. Sau, de ce nu, pe domnul consilier.

Totodată, ofertanții trebuie să îndeplinească cumulativ cerințele prevăzute în caietele de sarcini puse la dispoziția acestora pe platforma S.E.A.P., dar și condițiile prevăzute în F.D.A. cu privire la documentele de calificare, propunere tehnică și financiară. Mai mult, ca o televiziune nou înființată, la nivel local, să poată participa la o licitație publică trebuie să facă dovada, cel puțin, a cerinței minime privind experiența similară. Păi ce experiență similară poate deține un post de televiziune locală înființat recent?

Am lansat procedura în sistem tocmai pentru a fi o concurență reală și deschisă, pentru a participa cât mai mulți ofertanți pe loturile licitate și, cel mai important, nu am îngrădit accesul nimănui. În momentul în care licitezi, nimeni nu îți garantează cine vine, câți vin ori dacă ofertantul îndeplinește sau nu condițiile impuse. Totul se consemnează în procesul verbal al ședinței de deschidere a ofertelor și, în momentul finalizării ședinței, este înmânat fiecărui ofertant în parte câte un exemplar.

Deci, ceea ce insinuați dvs. sunt pure fantasme.

Referitor la cel mai important aspect pe care l-ați semnalat dvs. precizăm faptul că NU PRIMĂRIA A ANULAT PROCEDURA, CI S.E.A.P.. Ca să nu mai trageți concluzii pripite și să induceți oamenii în eroare, explicația este simplă, din cauza faptului că nu au fost depuse oferte pentru cele 5 loturi, acestea au fost anulate automat de sistem.

Mai mult, în momentul lansării pe S.E.A.P. a licitației publice am făcut un studiu de piață, am solicitat oferte de preț pentru a ne face o idee câte fonduri putem aloca din buget și cât ar costa estimativ serviciile pe care intenționam să le achiziționăm în favoarea cetățenilor, oferte care vor sta și la baza reluării procedurii.

Vom reanaliza și vom relua procedura în cel mai scurt timp posibil deoarece informarea corectă a cetățenilor pentru noi reprezintă o prioritate.

Cât despre domnul consilier local P.N.L., care face tot felul de presupuneri legate de desfășurarea activității primăriei, considerăm că cetățenii ar aprecia dacă s-ar implica din poziția de consilier să susțină activitatea primăriei în demersul de informare și nu dezinformare.

Dragi cetățeni, ne dorim ca instituția Primăria municipiului Alexandria să fie cât mai transparentă și mult mai accesibilă unui public cât mai vast deoarece legislația ne permite și chiar ne impune.

Nu atribuim contracte directe, nu dăm bani pe sub mână și nici nu facem politică.

Ne dorim ca dvs. să nu vă mai întrebați vecinii, nepoții, etc. ce hotărâri s-au luat în Consiliul Local al Municipiului Alexandria, să știți ce modificări ale legislației vă pot afecta direct, ce documente trebuie să depuneți pentru anumite domenii, ce trebuie să depuneți pentru eliberarea unui certificat fiscal/ căsătorie/ indemnizație/ alocație, pentru participarea la o licitație publică, pentru autorizarea unor lucrări, etc.

Cetățenii trebuie să fie informați corect!

                      PRIMAR,

                   Victor Drăgușin

Nota redacției: Primarul spune că acei bani vor fi utilizați strict în interesul cetățenilor, cu toate că pe aceștia nu i-a întrebat dacă sunt interesați să-l vadă pe el la Antena 3. Mai mult, oamenii interesați de evenimentele primăriei pot intra pe site-ul alexandria.ro și găsesc acolo toate informațiile necesare, dar și prin presă, atunci când o activitate este de interes public. Și Liber în Teleorman a publicat în nenumărate rânduri.

Dacă legislația „impune” cheltuirea a jumătate de milion de euro din bani publici pentru propagandă, rămâne să vedem ce spun procurorii. Și, între timp, așteptăm să ne explice domnul primar de ce negociază anumite persoane din PSD aducerea Antena 3 la Alexandria, perioadă în care, coincidență, apar loturile cu bani mulți pentru televiziune. Nu știm dacă e bine să vă considerați electoratul prost…

topul săptămânii