4.9 C
Alexandria
luni, decembrie 5, 2022

Fără bani pentru irigații în prima tranșă din PNRR/ Adrian Gâdea: “Este regretabil că s-au pierdut și timp și bani! Și că fermierii români nu primesc NIMIC”

Neincluderea sistemelor de irigații în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este o “mare greșeală”, prin care “s-au pierdut timp și bani”, spune președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea. Social-democratul susține și că autoritățile vor fi nevoite acum să negocieze “condiții mult mai dificile decât la început” pentru a putea obține bani și pentru sistemele de irigații.

“În cele din urmă, PNL a ajuns la vorba PSD și recunoaște faptul că neincluderea irigațiilor în PNRR a fost o mare greșeală.

PSD a cerut asta încă de când era în opoziție, dar s-a lovit nu doar de refuzul celor de la USR, – artizanii PNRR – ci și de competența precară a fostului ministru al Agriculturii, din cauza căreia Comisia Europeană a eliminat capitolul irigații din proiectul României.

Este regretabil că s-au pierdut și timp și bani! Și că fermierii români nu primesc NIMIC din prima tranșă a PNRR, care va fi accesată în curând, precum fermierii din Italia sau Spania.

Acum, vom fi nevoiți să negociem condiții mult mai dificile decât la început. Ar fi fost bine ca partenerii noștri de coaliție să fi admis colaborarea cu PSD încă de anul trecut, în faza de elaborare a PNRR.

Sperăm ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să existe consens și o acțiune eficientă, care să includă finanțarea irigațiilor în PNRR, la renegocierea acordului”, a transmis Adrian Gâdea.

La rândul său, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat că readucerea capitoului privind irigaţiile în PNRR ar trebui să fie un obiectiv de ţară, în acest sens fiind necesare discuții la nivelul coaliţiei de guvernare. Totodată, acesta a explicat și că pentru irigaţii ar putea fi atraşi bani din împrumuturile neaccesate de alte ţări.

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE