miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Forța Dreptei s-a lansat în Teleorman, în prezența președintelui Ludovic Orban

Forța Dreptei, partidul politic înființat de fostul lider PNL Ludovic Orban după plecarea din rândul liberalilor, s-a lansat, oficial, la nivelul județului Teleorman. Formațiunea politică va fi condusă în județ de doctorul Cătălin Dumitrașcu, despre care Ludovic Orban spune că “este un om care are curajul să spună adevărul, chiar și atunci când deranjează, nu este un politican care să-și aleagă cuvintele, este un om de caracter, un om care face lucrurile să se miște, un om care rezolvă probleme”.

La evenimentul de lansare care a avut loc vineri, alături de Ludovic Orban și Cătălin Dumitrașcu s-au aflat și fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru, dar și deputatul Antonel Tănase, ambii apropiați ai fostului președinte PNL, care l-au urmat pe acesta după plecarea din rândul liberalilor.

“Sunt convins că opțiunea este bună și sunt foarte bucuros că a aceptat să facă parte din echipă”, a spus Ludovic Orban despre cel care și-a asumat sarcina de a înghega la nivelul județului o organizație care să conteze pe scena politică la următoarele alegeri. De asemenea, fostul lider PNL a ținut să precizeze și că sunt oameni din rândul liberalilor, chiar primari, care și-au exprimat intenția de a i se alătura în noul proiect.

“Noi suntem cam de două săptămâni formațiune politică cu acte în regulă, Forța Dreptei, care a fost constituită de 16 parlamentari care au rămas consecvenți angajamentelor pe care le-au luat în campania electorală de la alegerile din 6 decembrie – fără PSD, rămânem de dreapta, respectăm cetățeanul și punem în practică un program de dezvoltare economică care să ducă la creșterea calității vieții cetățenilor români. (…) Eu nu trag de nimeni, am pornit la drum alături de o echipă în care am încredere și sunt convins că vom atrage oameni de calitate, oameni cu caracter”, a mai spus Ludovic Orban, la Alexandria.

La rândul său, dr. Cătălin Dumitrașcu a ținut să precizeze faptul că partidul pe care îl reprezintă la nivelul județului „își propune să aducă un suflu nou în ceea ce înseamnă politica din Teleorman”.

“Sper să vă aducem un suflu nou începând de astăzi în ceea ce înseamnă politica din Teleorman, să înțelegeți că suntem aici pentru a fi consecvenți, că vrem să facem altfel de politică față de ce se face în acest județ de peste 30 de ani”, a spus dr. Cătălin Dumitrașcu.

De asemenea, acesta explicat și că în discuțiile purtate cu Ludovic Orban a primit asigurări că nu îi vor fi impuși oameni de conducerea centrală, motiv pentru care a și acceptat să preia formațiunea politică din Teleorman.

„Una dintre permisele pentru care eu stau aici în stânga dlui. Orban este aceea că mi-a promis că nu vor fi impuneri de la nivel central. Ne bazăm pe a face lucrurile altfel, așa cum credem noi că trebuie să le facem. (…) Eu am fost membru PNL, dintre contestatarii membrilor PSD aduși în campanie electorală, cu care efectiv s-a făcut campanie electorală, unii membri, alții doar simpatizanți de-o viață. Știți foarte bine că pentru Consiliul Local s-a ieșit cu dl. Epure Haralambie, care a fost consilier local PSD, iar acum e prefect, președinte de organizație. Pentru mine lucrul ăsta e prea mult. Domnul doctor Filip (n.r. Valentin), care este mult mai experimentatul meu coleg, care este consilier județean PNL, dar care a stat toate mandatele director cu poza lui Dragnea în spate. Haideți să fim serioși! Eu personal nu pot colabora cu așa oameni”, a spus dr. Dumitrașcu.

Potrivit președintelui Ludovic Orban, Forța Dreptei are, la puțin peste două săptămâni de la constituirea cu acte în regulă, organizații constituite în nouă județe și două sectoare, iar ca obiectiv și-a stabilit să finalizeze procesul de constituire a birourilor interimare în toate județele, sectoarele și diaspora până la data de 1 mai.

topul săptămânii