marți, martie 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

În timp ce Drăgușin face poze la tufișuri, cu titulatura hastagistă „Alexandria Verde”, peste 100 de copaci au fost marcați pentru tăiere

În timp ce Drăgușin face poze la tufișuri, cu titulatura hastagistă „Alexandria Verde”, peste 100 de copaci au fost marcați pentru tăiere în Alexandria, fără niciun fel de aviz.

Zeci de copaci din Alexandria au fost marcați pentru a fi tăiați.

Cel mai probabil, în locul lor vor răsări parcometre, care să încaseze bani, în detrimentul copacilor care făceau umbră aiurea pământului.

În Alexandria, în ultimele zile, zeci de copaci au fost marcați pentru tăiere, fie prin marca silvică, fie cu spray roșu cu semnul X.

La o prima observație, doar un singur copac pare afectat de boală, restul sunt aparent sănătoși, și verzi. Primul copac marcat este chiar pe stradă Dunării, vis a vis de primărie, apoi, mergând pe stradă Ion Creangă, nu prea mai vezi copac să nu fie marcat în vederea defrișării.

Nici cei de pe alte străzi nu vor scapă.Cel mai probabil,spun gurile rele, pentru a face loc unor noi parcări.

Pentru că în patru mandate de primar, Victor Drăgușin nu a fost în stare decât să defrișeze arbori în oraș și a betonat spații verzi pentru a face parcare.

Un singur loc civilizat de parcare nu a fost realizat în oraș în 30 de ani. Apoi, ne plângem vara de caniculă sau de fenomene meteo extreme, uitând că suntem fix ceea ce cultivăm, fix ceea ce votăm.

Dar lucrurile nu sunt atât de simple atunci când vine vorba despre defrișări. Potrivit consilierului local al PNL, Gabriel Bulumac „tăierea arborilor sănătoși din spațiile verzi aflate pe terenurile din zonele urbane, se pun în aplicare NUMAI DUPĂ OBȚINEREA AVIZULUI EMIS DE AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI”.

Conform Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de interes local – Administrația Domeniului Public Alexandria:

Deciziile luate la nivelul administrațiilor publice locale de tăiere a arborilor sănătoși din spațiile verzi, astfel cum sunt definite la art.3 din Legea nr.24/2007, aflate pe terenurile din zonele urbane, se pun în aplicare NUMAI DUPĂ OBȚINEREA AVIZULUI EMIS DE AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI.Pentru că eram aproape sigur că actualei conduceri a primăriei, NU îi place să respecte Legile țării (nu au fost obișnuiți până acum), am făcut o cerere în baza Legii 544/2001 pentru a afla dacă au obținut avizele de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman. Uite așa am aflat că NU au obținut aviz pentru a tăia 100 de copaci sănătoși aflați în Registrul Spațiilor Verzi. Somez pe această cale actuala conducere Primăria Municipiului Alexandria să OPREASCĂ acest genocid și să respecte LEGEA!

Un primar în firea lui dezvoltă comunitatea, atrage fonduri europene, atrage investitori, garantează respectarea Legii, asigură calitatea factorilor de mediu și de sănătate a populației, NU TAIE COPACII SĂNĂTOȘI!

Eu chiar iubesc Alexandria! ❤️ scrie consilierul local Gbriel Bulumac

🍀Fizioterapie🍀 💥 Tecar Winback 💥 Drenaj Limfatic 💥 Ultrasunete 💥 Shockwave 💥 Electroterapie / Pentru mai multe detalii : ☎️0790399991

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii