sâmbătă, aprilie 27, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Incendiu devastator în satul Spătărei.

În cursul zilei de duminică pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un spaţiu de depozitare a cerealelor, la ieşire din localitatea Spătărei.


Pentru stingerea flăcărilor, care se manifestau la aproximativ 200 de baloţi de paie şi la vegetaţia uscată din împrejurimi, pe aproximativ 5 ha, cu pericol de extindere şi distrugere a unui siloz de porumb, au intervenit trei echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, precum şi personalul de la locul de muncă (de la siloz) cu un buldoexcavator şi două autocisterne care să ajute la alimentarea cu apă a maşinilor de stingere.

Intervenţia, care a durat cca. 8 ore, a fost extrem de dificilă din cauza cantităţii mari de materiale uşor combustibile, care favorizau extinderea rapidă a flăcărilor. Având în vedere cantitatea mare de materiale distruse de foc, la faţa locului a rămas în continuare un echipaj cu o autospecială de stingere pentru evitarea reaprinderii focului.


Valoarea bunurilor salvate, reprezentând silozul de porumb, a fost estimată la suma de 50000 de lei, iar cea a pagubelor la aproape 100000 de lei. Cauza probabilă a incendiului: autoaprindere.

Sursa: ISU Teleorman

topul săptămânii