joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

ISU Teleorman cu “stropitoarea” la un incediu devastator în Alexandria

În această seară a fost anunțat un incendiu la o casă la ieșire din Alexandria către Turnu Măgurele. Până aici nimic ieșit din comun din activitatea obișnuită a pompierilor care se laudă cu zeci de intervenții zilnice.

Pompierii au intervenit la locul incendiului cu o ambulanță SMURD care a și ajuns prima, după care au sosit și o autospecială de stingere și o descarcerare care a spart o poartă de acces în curtea cu pricina.

Când au văzut că “stropitoarea” nu face față, pompierii au cerut întăriri și la locul incendiului care se extinsese și la casa vecină, au mai venit alte trei autospeciale, dintre care una nici nu aparținea ISU Teleorman ci unui agent economic din zonă.

Cu autospecialele rudimentare în acțiune, focul s-a stins mai mult singur după ce cele două case au ars din temelii. Practic s-a ales praful de munca de o viață a unor oameni, în timp ce pompierii pierdeau apa prin furtunul ciuruit care ieșea din hidrant.

Din imaginile surprinse de reporterii ImpactNews24 se poate convinge oricine că pompierii sunt total depășiți de situație și ne întrebăm și noi așa cum în mod cert se întreabă și cititorii: unde au fost autospecialele de stingere cu care se laudă ISU Teleorman la această intervenție?

De ce au intervenit cu niște autospeciale de pe vremea lui Ceaușescu?

Noapte bună teleormăneni! Să auzim de bine!

COMUNICAT ISU TELEORMAN:

*Astăzi, la ora 17.39, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiul Alexandria, la ieșirea spre Turnu Măgurele.

Deoarece la acel moment, dintre cele trei mașini de stingere aflate în dotarea Detașamentului de Pompieri Alexandria, una se afla la verificare tehnică în municipiul București, iar una la un incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer pe raza localității Smârdioasa, la locul evenimentului s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD.

Concomitent cu alocarea acestor forțe și mijloace, au fost trimise în sprijin următoarele:

  • de la Garda de Intervenție Furculești – o autospecială de stingere;
  • de la Detașamentul de Pompieri Roșiorii de Vede – o autospecială de stingere;
  • de la Punctul de lucru Drăgănești Vlașca – o autospecială de stingere;
  • de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență „KOYO” – o autospecială de stingere;
  • 3 motopompe din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele;
  • celelalte două mașini de stingere din cadrul Detașamentului Alexandria (de la Smârdioasa și de la București), imediat ce au ajuns la bază, au fost trimise în sprijin la acest eveniment.

Incendiul, care a cuprins o casă de locuit cu mansardă și câteva anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 600 mp, a fost lichidat în jurul orei 19.36.

Din fericire, la acest eveniment nu sunt înregistrate victime.

Valoarea aproximativă a pagubelor și cauza probabilă de incendiu sunt în curs de stabilire.*

topul săptămânii