marți, februarie 27, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Jandarmeria Teleorman se confruntă cu lipsa de personal. Circa 30% din posturile de ordine publică sunt neocupate

Deficitul mare de personal, aproximativ 30%, înregistrat în cadrul structurilor de ordine publică este marea problemă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman.

Informaţia a fost furnizată de către inspectorul şef al IJJ, colonel Mihai Ionel, în cadrul analizei misiunilor desfăşurate anul trecut. Un alt aspect negativ este dat de deficitul mare de câini de serviciu înregistrat (87,5%), singurul câine de serviciu existent fiind încă fără specializare, neputând fi astfel folosit la misiuni specifice.

În raport se face referire la numărul redus al funcţiilor prevăzute în statele de organizare cu a doua specialitate negociator /dialog, atât în cadrul detaşamentului mobil, cât şi în cadrul grupelor de supraveghere şi intervenţie, neputându-se astfel asigura prezenţa unor echipe de dialog la toate misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice.

O altă problemă o reprezintă numărul redus de garduri metalice existent în dotarea unităţii, aspect ce a condus la îngreunarea executării misiunilor la care a participat un număr mare de persoane, necesitând astfel folosirea unui număr mai mare de efective pentru constituirea dispozitivelor specifice.

topul săptămânii