miercuri, februarie 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Locomotiva unui tren de călători a deraiat pe ruta Roșiori Nord – București Basarab

Traficul feroviar este întrerupt vineri dimineaţa între Zavestreni-Vadu Lat, unde locomotiva trenului R 9304 Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a deraiat, afectând firul II de circulaţie, iar mai multe trenuri de călători staţionează în gările adiacente până la redeschiderea circulaţiei, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate – CFR SA.

„CFR SA informează că traficul feroviar este întrerupt între Zavestreni-Vadu Lat, unde în cursul acestei dimineţi, în jurul orei 05:40, la ieşirea din staţia Zavestreni, locomotiva trenului 9304 (CFR Călători) a deraiat de o osie, peste macazul 5/7, afectând firul II de circulaţie (fir I închis permanent pentru lucrări). La faţa locului se deplasează personalul de specialitate CFR pentru verificare şi stabilirea operaţiunilor de intervenţie necesare repunerii pe şină a locomotivei”, precizează CFR SA.

Alte 9 trenuri staţionează în gări

Potrivit sursei citate, sunt afectate mai multe trenuri de călători, care staţionează în gările adiacente până la redeschiderea circulaţiei, respectiv 72, 9900,10090, 11500,1594, 79, 11612, 9002, 11614.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

CFR SA transmite că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea circulaţiei în cel mai scurt timp, în zona respectivă, în condiţii de siguranţă.

Potrivit unei informări transmise de CFR Călători, călătorii sunt în afara oricărui pericol şi vor fi preluaţi până la destinaţii cu automotoare îndrumate din staţia Bucureşti de către CFR Călători scrie ştirile Observator

topul săptămânii