vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Mai multe morminte dintr-un cimitir din Alexandria, între care al unui copil de nici doi ani, au fost profanate

Patru morminte din Cimitirul Sfânta Adormire din Alexandria, inclusiv cel al unui copil de nici doi ani, au fost vandalizate, în prezent oamenii legii efectuând cercetări pentru identificarea făptașilor.


Din spusele martorilor, persoane necunoscute au forțat ușile cavourilor și au luat tot ce au găsit și au considerat că poate fi valorificat. Nu se știe încă despre ce prejudiciu este vorba, dar rudele decedaților spun că ar fi vorba de bani și bijuterii.


Informația a fost confirmată de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Teleorman, iar oamenii legii au demarat cercetările și s-au deplasat la fața locului, de unde adună probe importante care să-i poată ajuta să identifice făptașii.


“Este vorba despre patru morminte care au fost vandalizate. Am fost informați printr-o sesizare făcută direct la sediul Poliției Alexandria. Rudele celor decedați au spus că nu au mai fost la cimitir de la Sf. Ioan, prin urmare nu putem spune, la acest moment, când anume a fost săvârșită fapta.

Au fost sustrase mai multe bunuri, nu putem indica la acest moment valoarea”, au explicat reprezentanții Poliției Teleorman.

De menționat ar fi faptul că în cimitir sunt instalate camere de supraveghere, lucru care ar putea să-i ajute pe polițiști să identifice mai repede făptașii.

Este a doua oară în numai câteva luni de zile când mai multe morminte din Cimitirul Sfâna Adormire sunt vandalizate. În luna iulie a anului trecut, cinci cavouri din același cimitir au fost profanate.


Potrivit articolului 383 din Noul Cod Penal, “(1) Sustragerea, distrugerea sau profanarea unui cadavru ori a cenuşii rezultate din incinerarea acestuia se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. (2) Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

topul săptămânii