joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Mărturie dintr-un centru de carantină din Teleorman: femeile stau la grămadă cu bărbații și mâncarea este mai rea decât la pușcărie

Bătaie de joc și nepăsare sunt cuvintele la care reduce o alexăndrancă atitudinea pe care o au autoritățile față de persoanele care intră în carantină.

Aceasta spune că s-a întors cu o seară în urmă în Alexandria, din Marea Britanie și că a fost dusă, cu alte persoane care au venit în țară cu același avion, într-o pensiune de la marginea unei păduri, unde stau la grămadă femei și bărbați, nu primesc mâncare și nici produse de igienă elementare.

 

„Astazi am plecat din Marea Britanie catre Romania alaturi de sute de romani. In avion ni s-a dat o cerere de completat pentru izolarea la domiciliu. Cand am ajuns la granita, cu niste priviri foarte autoritare ni s-a comunicat ca declaratiile completate cu o ora in urma nu mai sunt valabile si ca vom intra toti in carantina institutionala.

Am fost inchisi in aeroportul otopeni de la ora 2 pana dupa ora 6,timp in care nu am primit nicio informatie, doar reguli. Nu avem voie sa iesim pana nu se anunta ce se va intampla cu noi.

Jandarmeria si politia nu aveau nici o informatie. La un moment dat, dupa ce o pasagera a sunat la 112 sa exprime situatia in care suntem, am primit 2 mere si niste biscuiti. In continuare, nimeni nu ne-a informat nimic.

Dupa ora 7, ne strigau dupa numele judetului din care venim si autobuze ale pompierilor au plecat pe distante lungi pentru a duce oameni in carantina.

Autobuzul meu pleca din Bucutesti catre Teleorman, Dolj, Gorj, Timisoara, Hunedoara. Am fost insotiti de masini de politie si jandarmerie care opreau in fiecare judet traversat sa schimbe escorta care nu era nici ea pregatita de schimb.

Scriu acest mesaj in timp ce alti pasageri inca sunt in acel autobuz in drum spre timisoara. Nu aveam voie sa iesim, nici toaleta, nici mancare sau apa.

Acum, ne-au cazat intr-o „pensiune” intr-o comuna, in padure. Stau intr-un apartament impreuna cu doi barbati. Baia este la ei in camera, iar usa nu se inchide. Nu avem pahare, hartie igienica, prosoape, tacamuri, absolut nimic.

Ni s-a adus ceva de mancare totusi… Niste paine si pateu, pe care nu am putut sa-l deschidem deoarece nu avem cutite, tacamuri, nimic. Politia vorbeste cu noi de pe geam si ne spune ca daca avem nevoie de ceva sa sunam primaria si sa platim. Noi doar ce am trecut granitele… Toti banii nostri sunt pe card,sau lire. In acelasi timp, familia nu poate sa ne aduca un pachet, deoarece Alexandria este inchisa.

Noi, suntem niste oameni sanatosi care am venit dintr-o tara, iar intre timp tara a intrat in zona rosie.
Suntem constienti de faptul ca nu putem pleca si nu o vom face.

Ce nu intelegem este faptul ca ne simtim tinuti intr-o inchisoare, fara niciun drept. Nu am facut nicio fapta rea, nu am incalcat legea, am urmarit protocolul, si suntem tinuti aici pentru 14 zile fara nimic. Ce drept am eu ca femeie? Sa stau in casa cu doi barbati pe care nu ii cunosc, sa fac baie in camera lor in conditiile in care usa nici nu se inchide.

Voi ne-ati inchis aici! Pe buna dreptate sau nu, acum aveti grija de noi! Suntem plecati de la ora 3 dimineata, iar acum este miezul noptii si toate evenimentele de azi au fost surprize.
Nu ne anuntati, nu aveti grija de noi.

Teleormaneanul nostru, domnul Dragnea, are conditii mai bune in puscarie, iar noi, noi nu am facut niciun rau… Doar am vrut sa venim acasa, in Romania, tara in care politia canta imnul pe strazi, iar primaria iti ia banii ca sa traiesti in conditiile lor si dupa cum au ei chef.

Vrem sa fim testati, si daca suntem negativ sa putem sa ne izolam singuri, in casele noastre, unde avem tot ce trebuie sa supravietuim.

Daca asta nu este o optiune, atunci asigurati tot ce avem nevoie ca nu am cerut sa dormim in puf… Am cerut niste prosoape, sapun si mancare decenta. Daca nici de asta nu sunteti in stare, lasati familia sa ne lase strictul necesar pe prag. 

Bataie de joc si nepasare! ” a scris, pe Facebook,Beatrice Maria.

 

topul săptămânii