marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Miros puternic de gaz în Alexandria. Autoritățile sunt în alertă

Posibile scăpări de gaze în municipiul Alexandria

Situația în acest moment este în atenția autorităților care continuă verificările în teren pentru a se asigura că nu sunt scăpări de gaze, iar viața cetățenilor nu este pusă în pericol.

Foarte Important!

Din măsurătorile efectuate în mai multe zone din oraș, valorile privind scurgerile de gaze sunt în limitele normale, iar rezultatele testelor privind calitatea aerului sunt la fel, nefiind un pericol pentru populație.

În această noapte, mai mulți cetățeni din municipiul Alexandria au semnalat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 că au simțit miros puternic de gaze, pe mai multe străzi (Libertății, Ghica, București, Dunării și altele) și în zona mai multor blocuri din oraș.

Pentru verificarea situației și luarea măsurilor care se impun, în zonele semnalate au fost trimise 6 echipaje de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, autospeciala de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), trei autospeciale de primă intervenție și comandă și 16 salvatori.

Deoarece pe scara blocului 704, de pe strada Al. Ghica, mirosul de gaze părea a fi foarte puternic, pompierii au luat măsura evacuării preventive a cca. 80 de persoane, până la efectuare măsurătorilor de către reprezentanții operatorului de distribuție de gaz din oraș.

La finalizarea acestora, deoarece nu s-au înregistrat valori peste limitele normale, cetățenii s-au reîntors în siguranță în locuințe.

Autoritățile responsabile de gestionarea acestei situații de urgență sunt în continuare pe teren pentru verificarea tutoror locațiilor semnalate de cetățeni pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Precizăm că la Dispeceratul integrat ISU- Ambulanță au fost primite aproximativ 25 de sesizări ale alexădrinenilor pentru a semnala mirosul de gaze.

De reținut!

Facem apel la calm din partea cetățenilor, iar în cazul în care mirosul este înțepător în zona în care se află, să închidă imediat ferestrele și să anunțe evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 ori operatorul de distribuție de gaz din oraș.

topul săptămânii