vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Monica Coman, drept la replică la articolul ,,Director de școală, limbaj de mahala”

Pentru o informare corectă a cititorilor publicației Liber în Teleorman, vă trimit prezentul drept la replică, cu solicitarea de a fi publicat integral, în forma prezentată, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

  Am o carieră didactică de peste 25 de ani de învățământ, fiind un cadru didactic dedicat, necontestat vreodată de elevi sau părinți, educând și formând generații întregi de elevi și adulți. De-a lungul anilor, am participat la concursuri, organizate la nivel național, promovându-le pe toate de fiecare dată, fără excepție. În urma unui astfel de concurs național, am optat pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale ,,Mihai Viteazul” din Alexandria, unitate de învățământ cu prestigiu, care nu face obiectul altercației din curtea casei mele, care a avut loc în weekendul trecut, deși, în mod vădit tendențios, aduceți în prim plan un aspect nerelevant în situația creată pe un domeniu privat, publicația neputând demonstra nici de această dată veridicitatea celor relatate de autor, în articolul publicat în data de 12.10.2022.

În speță, înregistrarea audio este făcută în curtea casei mele, fără acordul meu, abuziv, de către vecinul care locuiește în partea dreaptă a imobilului deținut de mine și familia mea, individ care exercită o hărțuire continuă asupra noastră de aproximativ 3 ani, pentru care voi solicita ordin de restricție, eu și copiii mei nefiind în siguranță la locuința familiei noastre.

Precizez că înregistrarea audio a fost făcută de către acesta, în încercarea de a intra cu forța în curtea casei mele, pentru a participa la măsurătorile dispuse de instanță, în data de 07.10.2022, în jurul orelor 17.00-17.30. Înregistrările, capturile video și audio, redate de camerele de supraveghere ale casei mele, precum și cele făcute de mine de pe proprietatea mea, vor sta mărturie și fac obiectul unei plângeri penale.

Adresându-mi-se cu apelativul ,,fă” , apoi ironic ,,făăă..”, am început să-l filmez pe individul revoltat că nu i-am permis accesul în curtea casei mele, împreună cu avocatul său, având drept dovadă filmarea cu telefonul mobil, filmare de cca 30 minute, plus capturile camerelor de supraveghere ale proprietății mele. Pe tot parcursul altercației, m-am aflat în curtea casei mele, pe domeniul privat și am filmat totul.

Cu acest individ, ne aflăm într-un proces de grănițuire, deoarece ne-am adresat instanței de judecată pentru a intra în legalitate cu proprietatea deținută, conform actelor. Din momentul în care ne-am adresat justiției, a început hărțuirea mea și a familiei mele, continuu, inclusiv cu articole denigratoare la adresa mea, a membrilor familiei mele și a copiilor noștri.

El ne-a făcut nenumărate plângeri la ITM TR, ITM BUCUREȘTI, Poliția Locală Alexandria, IPJ TR, Poliția Municipiului Alexandria, ADP, DAJ TR, MADR, ISC TR, ISC București, ISU TR, DLAF, ANI, APIA TR, toate centrele județene APIA din țară, Ministerul Agriculturii, Parchetul TR, OCPI TR, ANCPI, Primăria Municipiului Alexandria, ApaServ Alexandria, Enel, CJ TR, ISJ TR, Ministerul Educației, etc. La toate acestea a primit răspuns, evident, nu așa cum se aștepta petentul, dar, așa cum prevede legea, neexistând niciun temei în plângerile sale. De asemenea, amenință peste tot, în toate instituțiile, cu soția sa care lucrează în SRI și rezolvă tot, existând martori care au depus mărturie în acest sens la organele abilitate. Agasează colegii de serviciu, pe ai mei și pe ai soțului meu, abordându-i să depună plângeri împotriva noastră. A agresat fosta proprietară a terenului, s-a judecat și cu alți 4 vecini, pe unul dintre aceștia reclamându-l în instanță că pisica i-a răsturnat tomberonul. Aruncă în curțile vecinilor gunoaie, pisici moarte, șobolani morți, etc. Capturile camerelor de supraveghere stau mărturie. Cadrelor didactice ale copiilor lui, le-a făcut în anii trecuți numeroase plângeri și reclamații, bazându-se pe relația de afectivitate pe care o are cu fosta inspectoare generală a IȘJ TR de la acea vreme, aceasta chemând atunci, imediat, cadrele didactice la Inspectoratul Școlar, pentru a le mustra că nu i-au evaluat corect copiii vecinului meu.

Pe noi ne-a filmat și pozat în interiorul curții noastre, lângă curte, în trafic, în mașină, lângă mașină, în parcări, în fața instituțiilor unde lucrăm, de acasă până la serviciu, cu și fără copiii noștri, după cum recunoaște cu nonșalanță în recenta filmare pe care am făcut-o din curtea mea vinerea trecută, individul făcând uz de toate aceste poze și înregistrări audio-video, contrar legii.

Este pentru prima și ultima oară când răspund unui articol la adresa mea, deși, de-a lungul anilor, ați scris multe neadevăruri despre mine și familia mea, prevalându-vă de ,,libertatea presei” și ,,dreptul la libera exprimare” , omițând intenționat dreptul familiei noastre la viața privată, spre dezinformarea celor care nu cunosc realitatea și dau credibilitate unor articole neverificate din 3 surse, așa cum vă obligă deontologia profesională. De exemplu, la starea civilă, deși era simplu de verificat această bârfă, nu ați făcut niciun demers, în urma căruia ați fi constatat că eu și soțul meu nu am divorțat nicicând, așa cum ați publicat deunăzi într-un articol ,,comandat”. Referitor la ,,bătaia unui copil” pe când eram inspector școlar general adjunct, în urmă cu peste 6 ani…NICIODATĂ nu s-a întâmplat acest lucru, la acea școală erau camere de supraveghere care nu au confirmat cele relatate tendențios în articolul respectiv. De altfel, conducerea de atunci a școlii nu a confirmat niciodată acest lucru, nici măcar nu ați verificat, dar s-au sesizat alte instituții și au constatat contrariul. În acea situație, fiul meu a fost victimă, a fost bătut și zgâriat pe față, existând un certificat medico-legal care confirmă agresiunea fizică din școală. Dar, dorința de senzațional, a fost mai puternică decât acceptarea mea ca mamă protectoare a unui copil adoptat, evidențiind în articolele anterioare că l-aș putea părăsi, abandona ,,dacă nu este cuminte” sau că aș fi lovit un alt copil pentru el. Este inuman și inaccceptabil să ajungeți până acolo încât, să răniți un copil, să vă folosiți de el și situația lui, evidențiind că l-am adoptat, doar pentru a vă răzbuna pe părinții lui! Eram în proces cu această publicație atunci, iar cititorii acesteia ar trebui să cunoască faptul că nu ne-am dorit să continuăm procesul și am renunțat la a face apel în instanță. Astfel, procesul s-a încheiat.

Acestea fiind spuse, mă întreb, retoric, dacă acest individ atentează la viața mea sau a copiilor mei, cine răspunde, în urma tuturor acțiunilor penale de hărțuire pe care le-a exercitat  continuu asupra noastră până acum?! 

Vă pot sta la dispoziție cu capturi video, înregistrări și filmări realepentru a vă demonstra veridicitatea celor scrise de mine, cu rugămintea de a nu mai implica instituțiile în care ne desfășurăm activitatea zilnică, în războaiele personale, din curte, doar din dorința de senzațional, nerespectând viața privată a cetățenilor.

 Vă rog, lăsați organele abilitate să se pronunțe pe caz, după caz.

 Cititorii acestei publicații comandate politic și financiar, au dreptul să fie informați corect!

Monica COMAN

13 octombrie 2022

Nota redacției: Liber în Teleorman încurajează diversitatea opiniilor și exprimarea lor într-un mod decent și onest. De aceea, amintim că se poate verifica pe portalul instanței de judecată: portal.just.ro că am câștigat toate procesele intentate de Coman Eugen publicației Liber în Teleorman, nu a „renunțat” el la proces. A ajuns inclusiv la Curtea de Apel, acolo unde cerea „emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care instanța ”să oblige pârâții să nu mai publice în ziarul Liber în Teleorman, în niciuna dintre edițiile sale, indiferent de format: pe hârtie, online, pe site-ul propriu al ziarului, precum și postări pe Facebook, Twitter, Google etc. a niciunui articol cu privire la subsemnatul, în calitate de director al APIA Teleorman”…

În altă ordine de idei, niciodată nu s-a scris pe Liber în Teleorman despre situația de adopție a copilului, acest lucru a fost invocat în sala de judecată de Coman Eugen. Ne-am referit, în cursul articolelor, doar la situațiile care au legătură cu funcțiile publice pe care le-a deținut familia Coman, posturi plătite din bani publici și obținute, de cele mai multe ori, cu ajutorul partidelor, pe care Coman Eugen le-a luat la rând.

Cât privește „comanda politică”, la ce partid vă referiți mai exact? La PNL, care ne trimite, prin intermediari, îndemnuri de a-l lăsa pe Coman în pace? Sau la PSD, care l-a susținut întotdeauna, prin diverse forme, să stea în fruntea APIA Teleorman, dar și pe Coman Monica să obțină posturi de director și de inspector școlar? Așteptăm cu interes un răspuns și, până atunci, îi lăsam pe cititori să citească dreptul la replică INTEGRAL și să-și formeze o părere obiectivă.

topul săptămânii