joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Noul director interimar al Centrului Cultural Teleorman vrea să fie UITAT simbolul Teleormanului: Liviu Vasilică

Directorul interimar de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, Ciprian Agapie, apărut din neant la conducerea instituției care ar trebui să se ocupe cu promovarea culturii în județ, consideră că nu ar trebui să se mai vorbească foarte mult în spațiul public de cel care a fost un artist desăvârșit al Teleormanului: Liviu Vasilică.

Agapie a spus, ironic, într-un video cu Florin Vasilică, faptul că ar trebui să existe o instituție separată dedicată lui Liviu Vasilică.

Fiul marelui și regretatului culegător și interpret de folclor, care a promovat Teleormanul la cel mai înalt nivel, a vrut să se implice în activitatea Centrului Cultural, care nu mai are acțiuni eficiente de foarte mulți ani, însă s-a lovit de barierele celor care au încremenit instituția în timp.

După mai multe discuții cu noua conducere, dar și cu factorii decidenți ai județului, Florin Vasilică a decis să se retragă și să meargă în continuare pe drumul său în care a amintit permanent de cel căruia i-a dus mai departe cântecul și portul popular din Teleorman.

Florin Vasilică a făcut și o glumă după multele discuții eșuate: „Nu că zic, dar tare-mi este că în curând mi se va cere aici să plătesc chiria pe spațiul unde e statuia lui tata amplasată din 2008. Dacă e plătesc, ce sa fac?”, a spus liderul grupului Teleormanul.

Revenind la Ciprian Agapie, cel care îl vrea dispărut pe Liviu Vasilică din amintirea publică, spune că Florin Vasilică e ancorat în trecut când cere comemorarea tatălui său. Chiar și despre Marin Preda a spus că „am centenar Marin Preda, ce fac, mor cu Marin Preda de gât?!”.

Iar la finalul discuției, când Florin Vasilică i-a atras atenția că lumea nu e proastă, Agapie a spus: „Ba da”.

Acest personaj al cărui comportament vorbește de la sine se vrea a fi managerul unui centru care ar trebui să promoveze cultura în Teleorman.

Cântecul amintirilor — Ultimul haiduc

topul săptămânii