marți, martie 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

O pacientă cu cancer, lăsată de ambulanță în fața blocului

Bolnavii de cancer sunt, poate, cei mai afectați. Diagnosticul întârzie, la fel și tratamentul și intervențiile chirurgicale.

Flori Achim, o pacientă oncologică, a povestit pentru Gândul prin ce a trecut când a ajuns la Spitalul Turnu Măgurele, din cauza faptului că unitatea medicală tratează exclusiv pacienții cu COVID-19. Femeia susține că cei de la ambulanță au lăsat-o în fața blocului, fără a-i administra măcar o perfuzie.

Femeia a ajuns miercuri dimineață la Spitalul Turnu Măgurele, cu vărsături, diaree și frisoane, după ce a sunat la 112 pentru a cere o ambulanță. La scurt timp, patru angajați SMURD au venit să o transporte la spital.

„Ambulanța m-a adus în fața blocului și m-a lăsat acolo”

După ce a ajuns la spital, i-a fost făcut un test rapid pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ. Ulterior, i-au fost prelevate probe pentru testul PCR. Marți, femeia făcuse rapelul cu serul de la Pfizer.

Aveam saturația 99%, pulsul 99, problema era că vărsam pastilele. Mă pun în ambulantă, mă duc la Spitalul Turnu Măgurele. Mi se face un test rapid COVID (negativ) și mi se prelevă probe pentru test PCR. Mi se spune că nu se poate pune o perfuzie deoarece spitalul este suport COVID, asta în condițiile în care eu vărsam prin curtea spitalului. Mă pun în ambulanță, mă aduc în fața blocului și mă lasă acolo, cu răul meu cu tot. Cam ăsta este serviciul de ambulanță de la noi, mărturisește femeia.

Flori Achim. Sursă: Facebook

„Pastilele le vărsam”

Flori Achim spune că a fost nevoită să apeleze la persoane apropiate pentru a-i aduce medicamente la indicația farmacistei.

„Eu am mai avut probleme în trecut, când au venit cei de la ambulanță, însă mi-au administrat acasă ceva injectabil și a fost ok. Acum, m-au dus să îmi facă un test COVID și atât, după care au spus: «Dacă vreți, vă ducem la Alexandria, la camera de gardă și vă lăsăm acolo să vă pună perfuzia, și veniți singură acasă, nu putem să vă aducem noi». Am refuzat, dar puteau să îmi injecteze niște antivomitive acasă, pentru că pastilele le vărsam. Faptul este consumat, însă voiam să scot în evidență lipsa de empatie pentru un om bolnav”, a mai spus Flori Achim, pentru Gândul.

🍀Fizioterapie🍀 💥 Tecar Winback 💥 Drenaj Limfatic 💥 Ultrasunete 💥 Shockwave 💥 Electroterapie / Pentru mai multe detalii : ☎️0790399991

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii