sâmbătă, mai 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Pereți căzuți, saltele murdare, lenjerie ruptă și băi neigienizate în azilul improvizat de la Pietroșani

Pereți crăpați și căzuți, saltele murdare, dulapuri căzute, lenjerie ruptă și băi neigienizate au găzst autoritățile în azilul improvizat de la Pietroșani. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a dat publicității, vineri, un raport întocmit în urma verificării făcute, cu o zi în urmă, la azilul clandestin de la Pietroșani, unde 17 persoane – bătrâni și cu handicap, își duceau zilele.

Astfel, sursa citată transmite că “operatorul economic asigura servicii de cazare pentru un număr de 17 persoane vârstnice cu dizabilități, fără a avea autorizații legale de funcționare ( certificat de acreditare, autorizații de funcționare DSP, DSVSA și Primărie)”. Printre abaterile constatate se numără nerespectarea condițiilor igienico -sanitare în spatiile de cazare (pereții cu tencuială cazută, crăpături, paviment din parchet degradat), mobilier (dulapuri, paturi) degradat,saltele neigienizate cu pete, urât mirositoare, fără huse de protecție, lenjerie uzată și băi neigienizate.

Pentru neregulile depistate, comisarii CJPC Teleorman au dispus măsura de oprire temporară a prestării de servicii și au propus sancțiunea complementară de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni, aplicând totodată și patru amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei.

Poliția a descins, joi, la imobilul din localitatea Pietroșani, acolo unde, sub forma unei pensiuni, funcționa un azil clandestin, unde își duceau zilele 17 persoane în vârstă și cu handicap. Toate cele 17 persoane au fost preluate și transportate la spitale din județ, pentru îngrijiri de specialitate, fiind contactate și rudele acestora.

Imobilul în care au fost găsiți bătrânii aparține unei femei de 47 de ani, din Pietroșani, și în el funcționa sediul unei societăți comerciale înființate în septemrbie 2022, care avea ca obiect servicii de cazare, au anunțat reprezentanții IPJ Teleorman.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de Exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și evaziune fiscală.

topul săptămânii