sâmbătă, mai 4, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Azil „al groazei” descoperit la Teleorman. Urmează și altele?

Mascat sub forma unei pensiuni, un azil de bătrâni care ar funcționa clandestin a fost „calcat” astăzi de autoritățile din județ, la Pietroșani.

Aici erau aduși batrani din alte județe, iar în interior nu exista personal, doar proprietara s-ar fi ocupat de nevoiași si o femeie. Se pare că autoritățile abia azi au aflat de acest lăcaș de bătrânii nu numai că nu erau îngrijiți cum se cuvine, dar de-alungul anilor erau folosiți ca votanți forțați, facandu-li-se viză de flotant și fiind vizitați cu urna mobila.

Cinismul mergea atât de departe încât chiar dacă un bătrân murea pe 1 a lunii, apartinatorilor li se cerea plata pe toată luna, integral.Iar persoanele care au decedat aici dealungul anilor nu ar fi puține.

Nu ar fi rău că prefectul să viziteze și centrele DGASPC.

Oricum, pe surse înțelegem că va urma o nouă „descindere” mâine, la un alt azil de bătrâni din Teleorman.

IPJ TELEORMAN: La data de 13 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, Poliției orașului Zimnicea și Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea au descins la un imobil situat în comuna Pietroșani, județul Teleorman.

În urma verificărilor, în imobilul respectiv, au fost găsite 17 persoane în vârstă și cu handicap, care funcționa sub forma unei pensiuni.

Imobilul aparținea unei femei, de 47 de ani, din localitatea Pietroșani și în el funcționa sediul unei societăți comerciale, care avea ca obiect servicii de cazare, înființată în septembrie 2022.

Au fost sesizate toate structurile cu atribuții pe linie de verificare și control, pentru efectuarea de verificări conform competenței.

Persoanele găsite în centrul ilegal au fost transportate la unitați medicale, pentru îngrijiri de specialitate, fiind contactate și rudele acestora.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de Exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și evaziune fiscală.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, conform HG 301/2012, în valoare de 12.000 de lei, persoanei juridice.

topul săptămânii