joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Peste 800.000 de ţigări de contrabandă, descoperite în urma unor percheziţii în Teleorman şi Argeş

În urma a 9 percheziţii efectuate în Teleorman şi Argeş, au fost ridicate peste 800.000 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

În perioada 8-14 octombrie 2020, poliţişti din cadrul I.P.J. Teleorman-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop administrarea probatoriului în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, în care sunt cercetate 12 persoane, pentru contrabandă.


Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în cursul lunii octombrie 2020, doi bărbaţi s-ar fi aprovizionat cu ţigări de contrabandă, care urmau să fie vândute persoanelor ce se ocupau cu distribuirea unor astfel de ţigări în judeţele Teleorman şi Argeş.


Astfel, în această perioadă, poliţiştii au surprins în flagrant delict trei bărbaţi, imediat după ce ar fi intrat în posesia ţigărilor de contrabandă achiziţionate de la persoanele care se aprovizionaseră cu ţigarete.În cauză, au fost continuate cercetările şi au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare, în judeţele Teleorman şi Argeş, reuşindu-se descoperirea şi ridicarea a 810.000 de ţigarete provenite din contrabandă, precum şi a altor mijloace de probă.


În cauză, au fost puse în executare 7 mandate de aducere faţă de persoanele cercetate pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, dispunându-se măsura preventivă a reţinerii faţă de patru.
Ulterior, faţă de trei dintre acestea a fost dispusă arestarea preventivă, iar faţă de a patra a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.


Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în valoare de circa 500.000 de lei.


Pentru documentarea activităţii infracţionale, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
La activităţi au participat poliţişti din cadrul  I.P.J. Teleorman-Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, I.P.J. Dolj-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Secţia 5 Poliţie Rurală Pieleşti.

topul săptămânii