27.1 C
Alexandria
luni, septembrie 25, 2023

Poliția încearcă să pună pumnul în gură presei, atunci când consideră că nu îi este de folos

Oamenii legii încep să-și facă un obicei din a pune pumnul în gură presei, atunci când aceasta nu le face imagine pozitivă.

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii de la crimă organizată din București, potrivit primelor informații, au avut o acțiune pe raza municipiului Alexandria, în parcarea magazinului Altex. Se pare că ceva cu trafic de droguri, dar informații oficiale vor veni, cel mai probabil, odată cu vreun comunicat de presă în care poliția se laudă cu acțiunile de mare valoare.

Fiind prin zonă, un reporter al publicației noastre a vrut să filmeze câteva cadre așa cum au mai făcut clienți ai magazinului Altex sau al altor magazine din apropiere.

Gestul a fost catalogat drept unul de neconceput de către oamenii legii, iar unul dintre mascații de la IPJ Teleorman care au sprijinit acțiunea s-a și postat lângă reporter pe care l-au obligat să șteargă filmarea și fotografiile.

Mai mult, aceștia au chemat un echipaj de poliție pentru a-l legitima și l-au și avertizat că-l pot cita ca martor.

În ce dosar nu știm, dar poate urmează să aflăm dintr-un comunicat de presă care, chiar unul dintre mascați a spus, “vine mai târziu”.


P.S. Presa nu e inamicul autorităților, decât atunci când autoritățile au ceva de ascuns. Și chiar și în astfel de cazuri, presa nu face decât să semnaleze derapajele unora care au impresia că au primit funcțiile pe viață.


P.S.1 Polițiștii nu sunt mai presus de lege, chiar dacă se ascund sub măști și poartă uniforme inscripționate cu “Poliția”.


P.S.2 Reporterul publicației noastre se afla pe spațiul public și filma pe spațiul public.


P.S.3 IPJ Teleorman ar trebui să introducă în examenele pe care le susțin cei care intră în trupele de acțiuni speciale și o probă de bun simț sau măcar de dialog civilizat cu oamenii.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE