miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Politia Teleorman comunica… tacand.

Deja toata presa din judet cunoaste faptul ca politia din Teleorman arunca, cateodata, cate un os, sub forma de comunicate seci de presa, catre populatie.

Cate un sofer cu 61 la ora prin oras, cate un abtiguit la volan, cate un hot de gaini. Cazurile cu adevarat importante si de interes major pentru populatie le ascunde sub pres, si daca oamenii nu ar vorbi, nu s-ar afla, probabil, niciodata.

Este ca atunci cand doua femei au fost atacate cu bestialitate in oras, sau, mai recent cu niste copii batuti cu ranga de un psihopat pe strazile din oras.

Or de bolnavul psihic care urmareste femei prin oras. Tacere totala, nici macar un avertisment pentru populatie sa se fereasca. De 3 saptamani, un nenorocit care a atacat cu ranga niste elevi de scoala care ieseau de la examen se plimba linistiti prin oras, dar politia nu numai ca nu da un comunicat oficial, ci se mai si supara ca apare informatia in spatiul public.

Vorbim de aceeasi politie care de ani de zile are „in cercetari” cel mai mare furt din magazin din istoria judetului, cand zeci de telefoane de ultima generatie si tablete au fost sustrase dintr un mare centru comercial din Alexandria.

Politia are ca purtator de cuvant o insa din acelasi oras cu Dragnea, Turnu Magurele, care a instituit „teroarea tacerii” pe grupul de presa pe care il pastoreste despotic.

Aceasta a pus botnita presei, spunand ca numai ea are voie sa vorbeasca pe grup si nimeni nua re voie nici macar sa puna intrebari, restrictionand grupul doar ca ea sa poata scrie. Si asta cand si cum vrea, de obicei o data la luna. Probabil suprapus cu alte evenimente care se petrec lunar.

Asa ca publicul din Alexandria nu stie cu ce se ocupa politia nu stie cate cazuri sunt in cercetare, cate cazuri rezolvate. Mizeria se ascunde sub pres si realizarile politistilor din teren care chiar isi fac meseria nu apar in opinia publicului, imaginea politiei fiind extrem de proasta la nivelul judetului.

Pentru ca pestele de la cap se impute, si e pacat de politistii onesti din teren ca au munca umbrita de alti colegi care iau banii degeaba si care dau dosare cu AN (autori necunoscuti), ca in cazul publicat recent despre un barbat din Orbeasca rupt cu bataia care a fost trecut cu autor neidentificat, desi barbatul ar fi precizat exact cine este agresorul.

Publicarea a astfel de cazuri, oricare ar fi ele, in spatiul public, irita la culme purtatoarea de cuvant a politiei Teleorman, Dana Pasu, care tuna si fulgera ca presa sa scrie doar ce vrea ea si doar ce zice ea, cand zice ea.

Si, mai mult, categoriseste drept presa doar publicatiile care ii convin, ca un adevarat politician de Teleorman. Restul fiind interzis, pesemne atutudinea de baron se trage din Turnu Magurele. Si este pacat, tare pacat. Pentru ca politia ar trebui sa insemne siguranta si incredere, nu incertitudine si musamalizari.

topul săptămânii