marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Politicianul pacalit de politician: cum a stat zile intregi, plin de praf, aparatul de testat coronavirus, intr-o clinică din Alexandria

Au trecut 10 zile de cand Teleormanul are aparat de testat pentru Coronavirus, insă acesta este nefunctional, astfel ca probele tot prin spitale din Bucuresti se lucrează.

Mai mult, evenimentele petrecute in ultimele zile arată că va dura cel putin inca pe atat pana cand acesta va putea prelucra probele prelevate de la persoane suspectate de coronavirus.

Cum am ajuns in situatia asta?

Simplu: Cristi Barbu, secretar al Guvernului și teleormanean de-al nostru, a vrut sa aduca un astfel de aparat la noi in judet, care sa contribuie inclusiv la salvarea de vieti.

Dar, pe drum, s-a lasat cumva, sa nu zicem pacalit, ci indus in eroare, de un “vulpoi batran” care miroase de la o posta orice ocazie de a procura capital politic sau afaceri banoase, renumitul Samuel Calota, fost director la Spitalul Poroschia, fost secretar de stat in guvernul lui Dragnea, acuzat ca ar fi mituit denuntatorul din dosarul referendumului unde Dragnea s-a ales cu o condamnare.

Ei bine, Samy, cum ii place sa se numeasca acest Calota, este si presedinte ALDE Teleorman, dar deruleaza si mai multe afaceri in plan local, unele legate de sanatate, are farmacii si un centru medical la parterul unui bloc.

Si ca sa aiba si el ceva de castigat, l-a convins pe Cristi Barbu sa aduca aparatul PCR de testat coronavirus la el la cabinet, desi era clar ca nu poti face astfel de teste la parterul unui bloc de locuinte, fara biosecurtitate de minim nivel II. Si uite asa aparatul a zacut 10 zile la acea clinica de apartament, pana a trebuit sa vina un specialist care sa recomande stringent mutarea acestuia intr-un spatiu adecvat.

Astfel, din dorinta unuia de a-si face imagine, un aparat atat de util in salvarea de vieti va zace macar trei saptamani fara sa fie folosit.

topul săptămânii