27.1 C
Alexandria
duminică, octombrie 1, 2023

Pompierii alexandrineni, campioni la „halbere si sticlism”.

La o aruncatura de bat de cea mai mare zona de agrement din Alexandria, si chiar pe marginea raului Vedea, zace un munte de gunoaie care creste pe zi ce trece, de se vede si din satelit.

Majoritatea deseurilor este reprezentata de zeci si zeci de sticle de bauturi alcoolice, majoritatea de tip bere, si mute casolete de mititei sau ceafa de porc. Acestea provin, fara doar si poate, de la baza de antrenament a ISU Teleorman unde, teoretic, pompierii alexandrineni se…antreneaza. Practic, antrenamentul este reprezentat, pare-se, de ridicarea sticlelor de bere si vanturarea focului de gratar.

Gurile rele din interiorul institutiei ne spun ca in interiorul bazei, bine ascunsi de ochii lumii, mai marii faceau chefuri de rasunau pana in zori. S-ar mai fi potolit de cand a inceput pandemia, iar in baza obisnuiau sa se decontamineze ambulantele care transportau pacienti suspecti de covid19, in timpul starii de urgenta.

Nu tocmai ca la carte, ne spun aceleasi surse, in loc sa fie personal special desemnat de la DSU cu substante virucide, autospecialele se decontaminau cu apa si sapun lichid, iar personalul ISU se dezbraca in aer liber de combinezoane, nu in camera speciala cum specifica protocolul de la acea vreme.

Un ofiter ISU chiar ar fi venit cu vermonelul sau de acasa, cu care stropea via, sa ajute la decontaminarile ambulanetlor, de frica virusului.

Fericiti probabil ca au scapat din acele vremuri tulburi, iar centrul de pregatire si-a recapatat statutul, la gunoaiele pe care le-am surpris la acea vreme s-au adaugat tone de alte gunoaie, semn ca militarii ISU care petrec timp platit in centrul respectiv nu se joaca cand vine vorba de sporturi de inalt interes, cum ar fi halbere, sticlism sau coniac-canoe.

Mai mult, bucurosi ca si-au achizitionat un frigider nou unde sa isi tina micii si cefele de porc, pe cel vechi l-au azvarlit cat colo, probabil tot ca proba de aruncat electrocasnice distanta.

Una peste alta, muntele de gunoaie care se inalta falnic cu varful fix in centrul de antrenament ISU aflat pe terenul concesionat de la Primaria Alexandria nu face cinste nici orasului, nici institutiei pompierilor salvatori.

Mai ales ca toate cadrele militare platesc o cotizatie la asociatia sportiva a pompierilor din Romania, in valoare de 10 ron pe luna, insa gunoiul, teoretic, se ridica o data pe saptamana de catre firma de salubritate, insa contracost, fara a exista un abonament lunar.

Aceasta ar fi una dintre explicatii pentru care gunoaiele se aduna aproape de raul Vedea, o mica economie la bani, insa pe cheltuiala sanatatii noastre, a tuturor.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE