2.3 C
Alexandria
miercuri, februarie 1, 2023

Președinte de cooperativă agricolă, trimis în judecată de DNA pentru accesarea ilegală de fonduri europene

Președintele unei cooperative agricole din Beuca a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, după ce în perioada 2017-2018 ar fi accesat ilegal bani europeni din schemele de sprijin pe suprafață, folosind mai multe documente false.


Într-un comunicat de presă al DNA transmis, vineri, se arată că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Persoană fizică, la data faptelor președinte al Agro Zootehnica Burdea Cooperativa Agricolă, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

AGRO ZOOTEHNICA BURDEA COOPERATIVA AGRICOLĂ, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 2017-2018, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul județean Teleorman mai multe documente false, pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață.

În documentele respective, falsificate chiar de inculpat, s-ar fi atestat, în mod necorespunzător realității, calitatea unor persoane de membri ai Agro Zootehnica Burdea Cooperativa Agricolă, precum și faptul că acestea și-au dat acordul ca inculpatul să îi reprezinte la A.P.I.A. în vederea depunerii cererilor unice de plată pe suprafață.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 223.864 lei.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE