joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Procurorul șef al DIICOT – BT Teleorman iese la pensie

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, cinci decrete, între care și cel privind eliberarea din funcția de procuror, ca urmare a pensionării, pentru Ecaterina Cocuța Ruscu, procuror șef al Biroului teritorial Teleorman din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale, patru din cele cinci decrete au vizat eliberarea din funcție prin pensionare a unor magistrați – trei procurori și un judecător.

Ecaterina Cocuța Ruscu este procuror DIICOT – BT Teleorman încă din anul 2016, când Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat numirea acesteia. Ulterior, în anul 2017, Ecaterina Cocuța Ruscu a fost numită procuror – șef al DIICOT  BT Teleorman, pe o perioada de trei ani.

În ianuarie 2021, Ecaterina Cocuța Ruscu a fost reînvestită pentru o perioadă de trei ani în funcția de procurer șef al DIICOT – BT Teleorman, în ședința Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi.

topul săptămânii