vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Mecanicul de locomotivă al trenului de călători implicat în accidentul feroviar de la Roșiori, plasat sub control judiciar

Mecanicul de locomotivă al trenului de călători, implicat în accidentul feroviar de luni dimineață, în care 12 persoane au fost rănite, a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior plasat sub control judiciar de magistrații de la Judecătoria Roșiori de Vede, a anunțat IPJ Teleorman.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un bărbat de 36 de ani, din Filiași.

“La data de 16.03.2023, fiind în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar, din data de 13.03.2023, din stația Roșiori Nord, polițiștii din cadrul Biroului județean Poliție Transporturi Teleorman au dispus reținerea mecanicului de locomotivă al unui tren, pentru 24 de ore.

CITESTE SI: VIDEO Grav accident feroviar între Roșiori și Măldăeni – A fost activat Planul Roșu de intervenție

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 zile”, au transmis reprezentanții IPJ Teleorman.
12 persoane au fost rănite, luni dimineață, după ce două trenuri, unul de călători care circula la Arad și un marfar care transporta autoturisme noi către Constanța, s-au lovit între localitățile Măldăeni și Roșiori de Vede.

Ulerior, directorul CFR, Traian Preoteasa a declarant că vina pentru producerea accidentului feroviar aparține exclusiv mecanicului de locomotivă al trenului de călători, care nu ar fi oprit la semnalul roșu.

„Vin de la Roșiori, de la locul faptei și am văzut cu ochii mei ce s-a întâmplat. A fost un tren de călători în spatele unui tren de marfă și aici este prima eroare, un tren de călători nu merge niciodată în spatele unui tren de marfă, dar asta este o altă problemă, și un mecanic care spune că a văzut semnalul roșu și a mers puțin mai încet sperând să i se facă verde în continuare.

Nu mă întrebați detaliile, le va da dânsul, este o echipă de anchetă a autorității de investigare”, a explicat, după accident, directorul CFR.

topul săptămânii