joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

VIDEO Grav accident feroviar între Roșiori și Măldăeni – A fost activat Planul Roșu de intervenție

La un pas de tragedie: un tren cu 280 de călători a izbit din plin un marfar, în Teleorman. Din fericire, daca putem spune așa, acceleratul a apucat să frâneze, având și viteza un pic mai mica întrucât se apropia de gara de Nord Roșiorii de Vede.

Surse: Ar fi fost culpă comună în cazul accidentului feroviar din aceasta dimineață. Mecanicul de tren ar fi greșit. Cel al personalului ar fi avut indușii izolați, iar operatorul CFR ar avea o parte de vină pentru că marfarul nu avea ce caută pe linie.

Indușii sunt niste sezori care trebuie atinși la câteva minute pentru că trenul să nu se oprească, în cazul în care mecanicului i se face rău sau adoarme. Intre cele două trenuri a existat impact, din aceste două considerente. Un dosar penal a fost deschis pentru vătămare din culpă, iar aceste date vor trebui să fie știute

UPDATE: Potrivit ultimelor informații centralizate de la locul intervenției, situația privind victimele se prezintă astfel:

– 12 persoane rănite, dintre care 4 transportate la spital și 8 nu au necesitat acest lucru, însă au fost asistate medical la fața locului;

dintre cele 4 victime, un bărbat de cca. 46 de ani și o femeie de aprox. 30 de ani au fost transportate la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor și capului, conștiente și cooperante, iar alte două persoane, un bărbat de cca. 59 de ani și o femeie de aprox. 61 de ani au fost transportate la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede, cu traumatisme la nivelul membrelor.

Cu toate acestea, trenul a izbit din plin o garnitura care transporta mașini noi, care avea nu mai puțin de 26 vagoane. Și mecanicul acesteia a frânat, pentru a evita o deraiere fix pe peronul gării.

->>Trei persoane au fost transportate la spital și alte 10 primesc îngrijiri la fața locului, în urma unui accident feroviar produs, luni dimineață, între localitățile Roșiori de Vede și Măldăeni.

Din primele date, în tren erau aproximativ 280 de persoane dintre care aproximativ 200 au fost transportate la gara din Roșiori, restul urmând să fie preluați de o garnitură de tren pusă la dispoziție de CFR.

Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție, iar la fața locului s-au deplasat două autospeciale de descarcerare, o autospecială transport victime multiple, șapte ambulanțe SMURD, opt ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță, o autospecială de stingere și două autospecialele de prima intervenție și comandă.

“Planul Roșu de Intervenție a fost activat la ora 04.05, iar la ora 06.45 a fost dezactivat. Până în acest moment avem 3 victime transportate la spital, conștiente și cooperante, și 10 persoane monitorizate la fața locului cu traumatisme ușoare.

În tren au fost aproximativ 280 de persoane dintre care cca. 200 au fost transportate la gara din Roșiori, restul urmând să fie preluați de o garnitură de tren pusă la dispoziție de CFR”, a transmis ISU Teleorman.

topul săptămânii