21.6 C
Alexandria
luni, septembrie 25, 2023

Profesorul Beliș: Înclin să cred că acest virus a fost creat în laborator. Mă intrigă această evoluție acută și greu de stăpânit

Profesorul Vladimir Beliș, medic român, membru de onoare al Academiei Române din 2016 și fostul director al Institutului Național de Medicină Legală, înclină să creadă că acest virus a fost creat în laborator.

Medicul Vladimir Beliș, deși a mărturisit că nu se bazează pe date certe, e de părere că infecția cu COVID-19 a fost prelucrată în laborator.

„Aici nu pot răspunde, dar pot să-mi dau o părere. Date fiind evoluția chimică și variațiile genetice pe care le suferă acest virus, înclin mai degrabă să cred că este prelucrare de laborator. Înclin. Fără să am nicio dată certă. Sunt niște elemente care diferențiază foarte mult toate epidemiile date de virus cu cel de acum. Care a fost scopul pentru care a fost creat sau pur și simplu ceva experimental, urmat de o scăpare din laborator, asta ar fi un scenariu plauzibil pentru mine.

Mă intrigă această evoluție acută și greu de stăpânit, în pofida unor cercetări destul de intense care se fac pe plan mondial. Și al doilea este faptul că formele clinice sunt atât de diverse. Adică sunt forme asimptomatice, ceea ce nu e chiar ușor de observat în natură, forme medii și forme foarte grave, care afectează diverse organe”.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE