joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Descinderi la traficanţi de droguri. Cannabisul era vândut şi în judeţul Teleorman

În dimineaţa zilei de duminică, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmboviţa au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dâmboviţa şi Ilfov, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Au fost puse în executare 25 de mandate de aducere.

Începând cu luna martie 2020, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a două grupuri infracţionale, alcătuite din 9 persoane, din judeţul Dâmboviţa, bănuite de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Din activităţile investigative au rezultat indicii că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu droguri dintr-o cultură de cannabis înfiinţată ilegal pe raza localităţii Butimanu.

Cei în cauză ar fi utilizat drogurile în scopul consumului propriu, dar şi pentru a le comercializa pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu.

Pe parcursul acestei zile, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmboviţa şi cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dâmboviţa şi Ilfov.

În urma activităţilor, până în prezent, au fost indisponibilizate 106 plante ce făceau parte dintr-o cultură de cannabis indoor şi outdoor, 4 grindere, 2 cântare electronice, 9 telefoane mobile, 4.500 de lei, mai multe seminţe de cannabis, obiecte cu urme de materie vegetală, precum şi mai multe echipamente necesare creşterii şi dezvoltării indoor a plantelor de cannabis.

Au fost puse în executare 25 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar la activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă “Matei Basarab”.

topul săptămânii