joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Rasturnare de situatie in cazul barbatului mort din Sfintesti, Teleorman. Acesta ar fi lasat scris ca femeia care l-a ingrijit sa primeasca ajutorul de inmormantare.

Astazi am relatat de cazul controversat din Sfintesti: bataie pe „averea” unei persoane decedate de cancer la 55 de ani si pe ajutorul de inmormantare.

Primarul a desemnat o beneficiara de ajutor social sa ingrijeasca un barbat in stadiu terminal de cancer, in schimbul ajutorului social, rude foarte indepartate ale acestuia care , desi locuiau la cateva case de el, s-ar fi trezit ca il pot ajuta doar cu 2 zile inainte sa moara, desi acesta zacea de 3 luni la pat intr-un focar de infectie, politia care cerceteaza un dosar penal de furt calificat, ca ingrijitoarea muribundului i-ar fi sustras televizorul, singura sa alinare, cu doar o zi inainte sa moara.

CITESTE SI: VIDEO:Scandal la capataiul mortului, in Sfintesti.

A iesit la iveala un biletel scris chiar de cel care a murit, cu 2 zile inainte sa moara. Originalul se afla la primarie.

Pe acesta scrie ca „Alina si Dan stie ca trebuie sa suporte cheltuielile de inmormantare”, Alina fiind beneficiara de social care s-ar fi ingrijit zilnic de batrani in ultimele 3 luni, iar Dan, sotul ei.

Mai mult, barbatul care a decedat macinat de un chin cumplit a mai scris: „Sa-i spui ca ai inteles gresit, NU CA GRESESTI. Sa vina primarul sa vorbesc cu el despre inmormantare”

In acest caz, se pare ca relatia de intrajutorare era mult mai stransa intre beneficiara ajutorului social desemnata de Primarie, nu de rudele acestuia, care, in opinia primarului, ar dori doar sa puna mana pe ajutorul de inmormantare si pe locul de casa din Sfintesti unde barbatul, care nu avea rude apropiate, si-ar fi trait ultimele 3 luni intr-o mizerie de nedescris.

Cert este ca omul s-a stins macinat de o boala cumplita, in conditii de nedescris, plin de puroi, intr-un focar de infectie. Rudele ar fi aparut in peisaj doar in ultimele 2 -3 zile de viata ale acestuia, iar in ultimele 3 luni femeia desemnata de primarie s-ar fi ocupat de el. Pana la urma, certificatul de deces a fost eliberat unui verisor de gradul 3 al acestuia, el neavand copii si nefiind casatorit, si inmormantarea a fost suportata de acesta, care urmeaza sa incaseze ajutorul de inmormantare.

Intre timp, un dosar penal este in lucru: „disparitia” televizorului din anexa gospodareasca in care si-a trait ultimul an defunctul. Rudele spun ca a fost furat la indemul primarului, ingrijitoarea acestuia spune ca el i-ar fi spus sa il ia. Primarul spune ca nici vorba de furt, ca totul este legal, acoperit de acte, si ca femeia care l-a ingrijit chiar si-a depasit atributiile in a ajuta barbatul.

Un om de 55 de ani, care arata a 90, a ajuns la 2 m sub pamant, si pe de o parte, rude indepartate, pe de alta, primaria si ingrijitoarea lui, disputa neoficial terenul acestuia si doua constructii de tip casa de locuit.

topul săptămânii